Specialişti AECOM: Bucureştiul are nevoie de parteneriate public-private pentru a se dezvolta

Bucureştiul are nevoie de proiecte realizate în parteneriat public-privat, dar şi de atragerea de fonduri nerambursabile, având în vedere necesităţile şi cerinţele de dezvoltare, susţin specialiştii Arhitecture, Engineering, Construction, Operation and Managemen (AECOM).

Urmărește
179 afișări
Imaginea articolului Specialişti AECOM: Bucureştiul are nevoie de parteneriate public-private pentru a se dezvolta

Specialişti AECOM: Bucureştiul are nevoie de parteneriate public-private pentru a se dezvolta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primarul general al Capitalei şi şefii direcţiilor de specialitate din cadrul municipalităţii s-au întâlnit cu specialiştii AECOM, una dintre cele mai mari companii de proiectare şi consultanţă în domeniul construcţiilor, infrastructurii şi dezvoltării urbane, potrivit municipalităţii.

Specialiştii AECOM consideră că Bucureştiul are nevoie de o lege care să definească în mod clar realizarea parteneriatelor public-private, dar şi de o bună colaborare între factorul politic şi cel administrativ.

În acest sens, potrivit acestora, dezvoltarea metroului bucureştean, parcările şi investiţiile referitoare la completarea inelului median se numără printre proiectele care ar putea fi realizate cu succes prin investiţii de tip parteneriat public privat, a precizat, vineri, Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Echipa de specialişti a venit în România pentru a-şi prezenta viziunea asupra dezvoltării Bucureştiului în urma invitaţiei transmise de primarul Sorin Oprescu la întâlnirea pe care a avut-o anul trecut, la New York, cu CEO AECOM, Fred Werner.

Primarul general le-a mulţumit reprezentanţilor AECOM pentru deschiderea arătată şi a precizat că îi vrea ca parteneri în proiectele viitoare de dezvoltare care vor fi întreprinse pentru Bucureşti.

"Atunci cand am vizitat sediul dumneavoastră din New York am ştiut că această colaborare, pe care o aştept pentru dezvoltarea Bucureştiului, era ca şi începută. Am fost surprins să primesc idei bune pentru Bucureşti. Sper că la întâlnirile viitoare să putem vorbi deja de proiecte active. Da, mi-ar plăcea să-mi pot duce la bun sfârşit proiectele cu ajutorul dumneavoastră, cu oameni profesionişti, cu oameni care iubesc oraşele. Tocmai din acest motiv vă dorim parteneri ai Bucureştiului", a spus primarul Capitalei, citat în comunicat.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate activităţile de consultanţă şi proiectare pe care compania multinaţională le oferă precum şi posibilitatea adaptării acestora la nevoile de dezvoltare ale Bucureştiului.

În acest sens, vicepreşedintele AECOM, Christopher Choa, a aratat că în cadrul vizitei lui Sorin Oprescu la New York le-au fost prezentate principalele probleme cu care se confruntă Bucureştiul.

"Noi vă invităm astăzi să profitaţi de experienţa noastră pentru a duce la bun sfârşit dezvoltarea oraşului pe care aţi început-o. Un lucru este sigur! Trecem printr-o epocă a transformărilor care îşi va produce efectele pe termen lung şi acest lucru îl simte, simultan, şi Bucurestiul, şi Parisul, şi New York-ul. Trebuie să găsim soluţii pentru a face Bucureştiul mai atractiv!", a spus Christopher Choa.

La rândul său, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, le-a prezentat specialiştilor AECOM proiectele aflate în derulare şi a vorbit despre problemele întâmpinate în dezvoltarea oraşului, în special ca urmare a implicării factorului politic în luarea deciziilor administrative.

"Ştim cu toţii că un oraş nu poate fi finalizat niciodată şi, faţă de alte capitale, Bucureştiul a cunoscut o dezvoltare accentuată între anii '70-'80. Este clar însă că oraşul înregistrează un decalaj major în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, prin comparaţie cu marile oraşe europene. Este foarte mult de lucru în Bucureşti. Pentru ca oraşul să ajungă la o medie de confort urban este nevoie de o serie de proiecte care implică un volum mare de investiţii", a spus Gheorghe Pătraşcu.

Totodată, arhitectul-şef a făcut o retrospectivă a principalelor proiecte ale Bucureştiului care din motive politice au suferit întârzieri sau au fost abandonate, ca de exemplu proiectul Esplanada, centrul de cercetare Politehnica, proiectul Văcăreşti, dezvoltarea reţelei de metrou, reabilitarea urbanistică a zonelor Filaret, IMGB, Timpuri Noi, precum şi noul aeroportul care urmează să fie construit în sudul Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici