- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.06.2016, 16:55)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studenţii sunt nemulţumiţi de măsurile pentru combaterea fenomenului plagiatului
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) transmite, marţi, că este dezamăgită de modul în care Parlamentul României şi mai multe universităţi tratează subiectul studiilor doctorale şi a plagiatelor din domeniu şi subliniază că este nevoie de măsuri şi reacţii ferme.
Urmărește
1013 afișări
Studenţii sunt nemulţumiţi de măsurile pentru combaterea fenomenului plagiatului (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) transmite marţi, printr-un comunicat de presă, că este nemulţumită de modul în care Parlamentul României şi mai multe universităţi din ţară tratează problema plagiatelor, în special cele din studiile doctorale.
Alianţa noteză că se confruntă cu “lipsă de reacţii şi măsuri ferme din partea majorităţii universităţilor, după dezvăluirea numeroaselor cazuri de teze de doctorat plagiate şi după publicarea listelor cu numeroşi universitari care au girat aşa-zise "lucrări ştiinţifice" realizate în penitenciare”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Cei de la ANOSR vorbesc şi despre o încercare a Parlamentului României de a „goli de conţinut Ordonanţa de Urgenţă nr. 4/2016 a Guvernului României şi de a elimina orice mecanism real de control în domeniul lucrărilor suspecte de plagiat”.
Studenţii spun că este nevoie urgentă de o clarificare a cadrului legislativ privind studiile doctorale, de transparenţă în procesul de acordare a titlurilor academice şi de crearea de mecanisme independente de decizie, apel, control şi sancţionare în caz de furt intelectual.
"ANOSR apreciază intenţia Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCŞ) de a restructura sistemul studiilor doctorale, prin înfiinţarea unui grup de lucru care să facă propuneri în acest sens, respectiv prin legiferarea unor acte normative precum OG nr. 2/2016, OUG nr. 4/2016, HG nr. 134/2016 sau OMENCŞ nr. 3482/2016. Totuşi, dezbaterile au fost în general sterile, termenele legale pentru consultare publică nu au fost respectate, iar Guvernul României, respectiv MENCŞ, au legiferat chestiuni diferite substanţial faţă de varianta iniţial propusă, fără a exista o explicaţie publică în acest sens.", se mai arată în comunicatul studenţilor.
Studenţii mai notează că, din punctul lor de vedere, este nevoie de un sistem clar de sancţiuni pentru situaţiile în care sunt încălcări ale normelor de etică şi integritate academică.
ANOSR este federaţia naţională studenţească ce reuneşte studenţi din 17 centre universitare din întreaga ţară.
Citeşte şi: George Copos, singurul scriitor condamnat pe care Administraţia Penitenciarelor l-a acuzat de plagiat
Citeşte şi: EXCLUSIV: Ministerul Educaţiei a demarat analiza tezelor de doctorat suspecte de plagiat
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46