- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.08.2023, 15:14)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Facebook ar putea fi de fapt benefic pentru sănătatea mintală
Un nou studiu ştiinţific contestă rapoartele negative legate de utilizarea reţelelor de socializare şi constată că acestea ar putea fi benefice pentru sănătatea mintală, relatează Sky News.
Urmărește
537 afișări
Sursa foto; Hepta/Mediafax Foto
Studiul a analizat date de la aproape un milion de persoane din 72 de ţări, pe parcursul a 12 ani. Acesta arată că dovezile privind daunele asociate cu social media sunt adesea mai mult speculative decât concludente.
Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au descoperit că nu există dovezi care să sugereze că utilizarea Facebook este dăunătoare pentru starea de bine.
Acest studiu a fost realizat în urma analizei datelor provenite de la aproape un milion de persoane din 72 de ţări pe parcursul a 12 ani, cel mai mare studiu de acest gen, pentru a înţelege mai bine impactul Facebook asupra bunăstării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Profesorul Andrew Przybylski, care a co-conducător al cercetării publicate în revista Royal Society Open Science, a declarat: „Am examinat cu atenţie cele mai bune date disponibile şi am constatat că acestea nu susţin ideea că apartenenţa la Facebook este legată de rău. Dimpotrivă, dimpotrivă. De fapt, analiza noastră indică faptul că Facebook este posibil să fie legat de o stare pozitivă”.
Cercetarea a analizat datele Facebook din 2008 până în 2019, mergând înapoi până la momentul în care platforma era la începuturile sale.
Rezultatele au arătat că asocierea dintre utilizarea Facebook şi starea de bine a fost uşor mai pozitivă pentru bărbaţi, precum şi pentru persoanele mai tinere.
Scriind în lucrarea de cercetare, autorii au spus: „Deşi rapoartele privind rezultatele psihologice negative asociate cu social media sunt frecvente în scrierile academice şi populare, dovezile privind daunele sunt, în general, mai mult speculative decât concludente”.
Comentând studiul, Peter Etchells, profesor de psihologie şi comunicare ştiinţifică la Bath Spa University, a declarat: „Nu sunt sigur că acest lucru este prea puţin probabil: După părerea mea, valoarea acestui studiu constă în dovada de principiu. El demonstrează că este posibil să se valorifice datele din industrie pentru a aborda întrebări semnificative despre modul în care tehnologia digitală interacţionează cu sănătatea noastră mintală”.
Dar a adăugat că au existat unele avertismente asociate cu rezultatele, pe care autorii studiului le-au abordat.
El a spus: „Acesta este un studiu descriptiv şi, ca atare, nu ne poate spune nimic despre cauzalitate. Adică, nu ştim cum, dacă sau în ce măsură schimbările în adoptarea Facebook determină schimbări în bunăstarea mentală. Starea de bine este un fenomen complex şi, chiar şi în contextul utilizării social media, trebuie să avem grijă să tragem concluzii ferme analizând modul în care oamenii folosesc o singură platformă, cum ar fi Facebook”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe