Studiu privind consumul de iaurt în România. Cât mănâncă românii faţă de cei din vestul Europei

Consumul anual de iaurt este estimat, în România, la 7 kilograme pe cap de locuitor, mult sub cel din Franţa, de 35 kilograme, Bulgaria (22 kilograme) sau alte ţări europene, potrivit unor studii realizate de producătorul francez de lactate Danone.

Urmărește
1433 afișări
Imaginea articolului Studiu privind consumul de iaurt în România. Cât mănâncă românii faţă de cei din vestul Europei

Studiu privind consumul de iaurt în România. Cum stau românii faţă de cei din vestul Europei

Dacă un român şapte kilograme de iaurt pe an, sau un iaurt pe săptămână, în Ungaria consumul este aproape dublu (12 kg/an), iar în Polonia ajunge la 17 kilograme.

"Există un potenţial uriaş de dezvoltare a pieţei româneşti", a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, după o vizită la fabrica Danone din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici