- Home
- Social
- (17.04.2022, 17:00)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Ţările bogate care lasă inegalitatea economică să se extindă îi fac pe cetăţeni nefericiţi
- Un studiu realizat în 78 de ţări relevă impactul excluziunii economice, inclusiv asupra schimbării averilor în Marea Britanie
- Ţările care permit ca inegalitatea economică să crească pe măsură ce se îmbogăţesc îşi fac cetăţenii mai puţin fericiţi, arată un nou studiu.
Urmărește
1169 afișări
Studiu: Ţările bogate care lasă inegalitatea economică să se extindă îi fac pe cetăţeni nefericiţi
Până acum, cercetătorii au crezut că inegalitatea era în mare măsură irelevantă pentru nivelurile de satisfacţie în viaţă, potrivit Dr. David Bartram de la Universitatea din Leicester.
Dar studiul său, care a cuprins 78 de ţări pe parcursul a patru decenii, cea mai mare cercetare longitudinală de acest tip, distruge acest mit, a spus el, potrivit The Guardian.
„Oamenii care câştigă puţin suferă cu adevărat din cauza faptului că rămân şi mai mult în urmă, se simt excluşi şi frustraţi de faptul că nu reuşesc să ţină pasul nici măcar cu persoanele care primesc venituri medii”.
Cercetarea lui Bartram, care urmează să fie prezentată în cadrul conferinţei anuale online a Asociaţiei Sociologice Britanice, care va avea loc la 21 aprilie, a examinat datele din sondaje privind nivelul de satisfacţie în viaţă, în cadrul cărora oamenii îşi evaluează satisfacţia vieţii pe o scară de la 1 la 10, şi le-a legat de cifrele coeficientului Gini - o măsură a inegalităţii - din 1981 până în 2020.
În 1981, când Marea Britanie era cuprinsă de recesiune, satisfacţia vieţii era de 7,7. Însă, în timpul boom-ului economic din anii 1980, inegalitatea a crescut, iar cercetarea arată că cifra fericirii a scăzut la 7,4 până în 1999.
Cu toate acestea, pe măsură ce măsurile de reducere a inegalităţii au început să aibă efect, fericirea a revenit încet, astfel încât, în 2018, satisfacţia vieţii se situa la 7,8.
„Datele din Marea Britanie alimentează o constatare mai generală, în ţările bogate, creşterea inegalităţii are un impact negativ substanţial asupra satisfacţiei vieţii, iar inegalitatea a crescut în majoritatea ţărilor bogate în ultimele decenii", a declarat Bartram.
Această legătură între inegalitatea mai mare şi satisfacţia mai scăzută a vieţii se repetă şi în alte părţi, a spus Bartram.
Satisfacţia faţă de viaţă în India a scăzut de la 6,7 în 1990 la 5,8 în 2006, pe măsură ce inegalitatea a crescut. În 2012, nivelul era încă mai scăzut decât în 1990, în ciuda boom-ului economic prelungit al ţării.
SUA şi Australia au înregistrat, de asemenea, scăderi pronunţate ale satisfacţiei vieţii, dar ţările în care inegalitatea a scăzut erau în general mai fericite, cum ar fi Polonia, Peru, Mexic şi Ucraina, înainte de invazia rusă.
Lecţia pentru factorii de decizie politică este că inegalitatea contează, a spus Bartram.
„În unele dintre cercetările anterioare, vedeţi oameni care spun "inegalitatea nu este o problemă atât de mare, deci toate eforturile de a aborda inegalitatea sunt greşite, deoarece inegalitatea este benefică. Cred că acest lucru este greşit - inegalitatea este în general dăunătoare pentru satisfacţia de viaţă a oamenilor, aşa că ar trebui să acordăm atenţie eforturilor de a o atenua", a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE