Studiu: Umiditatea scăzută poate influenţa creşterea cazurilor de COVID-19

  • Aerul uscat duce la o creştere cu până la 8% a cazurilor noi de coronavirus
  • Creşterea numărului de cazuri nu are legătură şi cu alţi factori climatici
  • Studiul a fost realizat de un epidemiolog american şi doi cercetători chinezi, cu date din perioada ianuarie-mai 2020
Urmărește
1488 afișări
Imaginea articolului Studiu: Umiditatea scăzută poate influenţa creşterea cazurilor de COVID-19

Umiditatea scăzută poate influenţa creşterea cazurilor de COVID-19

Uite un motiv în plus să porţi masca toamna asta. Un studiu îţi arată că în perioadele în care aerul de afară este mai uscat, numărul de infectări cu coronavirus poate creşte.

Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie? Ei bine, umiditatea scăzută face ca aerosolii pe care îi inhalăm să fie mai mici, aşa că ei rămân în aer pentru mai mult timp, mărind riscul de expunere.

Cercetările au fost realizate pe date colectate din Australia, unde pandemia a crescut exponenţial. Experţii nu au găsit o legătură între aceste creşteri şi alţi factori climatici, precum temperatura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici