- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.04.2016, 12:46)
- Monica Moanea , Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Sute de pădurari protestează în Capitală, fiind nemulţumiţi de situaţia pădurilor. "Solicităm primului ministru să demită pe ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor şi pe secretarul de stat pe păduri"
Peste 500 de pădurari din Federaţia pentru Apărarea Pădurilor (FAP) protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, fiind nemulţumiţi de situaţia actuală a pădurilor.
Urmărește
2538 afișări
este 500 de pădurari, din Federaţia pentru Apărarea Pădurilor (FAP), au venit din toate colţurile României, şi protestează miercuri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti în intervalul 11-14.
Aceştia au venit cu pancarte şi bannere pe care scrie: " Salariu pădurar, 1.400 de lei (300 de euro)", " 400 de concedieri la r.n.p.", " demisia ministrului Mediului şi a Apelor şi Pădurilor".
Principala nemulţumire a pădurarilor este legată de situaţia pădurilor din România. Totodată, aceştia acuză, că Ministerul Mediului, prin departamentul Pădurilor, "nu ia măsuri pentru protejarea pădurilor statului".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
"Asistăm la o situaţie extraordinară. La pădurile statului, grupurile de interese vor să acceadă şi în administrarea pădurilor statului şi determină Romsilva să-şi restrângă activitatea. S-a făcut o estimare, sunt aproape şapte mii de locuri de munca care s-ar putea pierde. Solicităm primului ministru al Guvernului României să demită pe ministrul Mediului Apelor şi Pădurilor şi pe secretarul de stat pe păduri. Aceste grupuri de interese trebuie să fie în atenţia ministerului şi a instituţiilor anticorupţie", a declarat pentru MEDIAFAX, Marian Stoicescu, preşedintele Federaţiei pentru Apărarea Pădurilor.
"Peste 50% din suprafaţa fondului forestier a fost retrocedată cu toate valurile de legi. Toate aceste păduri, în marea lor majoritate, au fost foarte slab sau deloc administrate. Acolo se produce jaful uriaş în România, acolo se produc toate tăierile ilegale pe care le vedeţi. Nu spunem ca noi suntem îngeri la Romsilva şi la noi sunt uscături ca în orice alt domeniu", a spus unul dintre pădurarii de la protest.
Totodată, acesta a mai spus că prin protestul de miercuri, încearcă să tragă "un semnal de alarmă şi vis a vis de regulamentul de masă lemnoasă".
"Acest regulament ne-a creat multe neplăceri. Am fost acuzaţi de firmele de exploatare că punem preţuri exagerat de mari", a mai povestit el.
"Ne deranjează neaplicarea legii 46/2008 care prevede ca pentru personalul silvic se aplica un spor la salarii de 25% numit spor de risc. La salariul existent trebuie să se aplice acest spor de risc. Salariul unui pădurar din Romania este 1.400 de lei, aproximativ 300 de euro pe luna. Comparativ cu un pădurar din Ungaria care câătigă 900 de euro şi unul din Polonia care are 1.500 de euro"., a spus Criste Mihai, un pădurar din Gherla.
Potrivit pădurarilor în urmă cu trei săptămâni au trimis un memoriu la CSAT, iar miercuri vor lăsat o petiţie cu nemulţumirile lor, la Guvern.
Citeşte şi: Noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, promite că indemnizaţiile mamelor se vor majora anul acesta, dar nu ştie dacă de la 1 iulie
Citeşte şi: Federaţia Sanitas va picheta Parlamentul României, cerând încetarea umilirii angajaţilor din sănătate
Citeşte şi: Medici: Legea antifumat nu trebuie amendată, 42 de mii de români mor anual din cauza fumatului
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe