- Home
- Social
- (05.12.2023, 20:05)
- Iulian Moşneagu
Taxele pe alcool nu sunt suficient de mari, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Şi băuturile cu zahăr sunt vizate
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat marţi guvernele să majoreze taxele pe băuturile alcoolice şi să le impună pentru produsele care în prezent sunt scutite, cum ar fi vinul în unele ţări europene.
Urmărește
324 afișări
Şi băuturile ce conţin zahăr ar trebui, de asemenea, să fie taxate la cote mai mari, a declarat OMS, adăugând că în fiecare an 2,6 milioane de oameni mor din cauza consumului de alcool şi 8 milioane de oameni mor din cauza alimentaţiei nesănătoase.
Rudiger Krech, director de promovare a sănătăţii în cadrul OMS, a declarat că taxarea acestor produse la o rată mai mare creează populaţii mai sănătoase, conform Reuters.
"Are un efect de propagare pozitivă în întreaga societate, mai puţine boli şi debilitate şi venituri mai mari pentru ca guvernele să furnizeze servicii publice", a continuat Krech, adăugând că, în cazul alcoolului, ajută, de asemenea, la prevenirea violenţei şi a accidentelor rutiere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Organizaţiile de sănătate publică, precum OMS, îşi îndreaptă din ce în ce mai mult atenţia către impactul asupra sănătăţii al unor produse precum alcoolul şi alimentele zaharoase, după ce au obţinut progrese semnificative în ceea ce priveşte evidenţierea deceselor şi bolilor cauzate de ţigări.
De asemenea, OMS a publicat marţi un "manual de taxare a alcoolului", care însoţeşte documente similare care vizează tutunul şi băuturile îndulcite cu zahăr.
Acesta afirmă că majoritatea taxelor pe alcool sunt "scăzute şi nu sunt concepute în mod optim" şi că vinul nu este impozitat deloc în 22 de ţări, majoritatea din Europa, făcând apel la guverne să introducă rate mai mari şi să impoziteze toate tipurile de alcool.
Consumul de alcool este un factor de cauzalitate în peste 200 de boli şi leziuni, inclusiv unele tipuri de cancer, ciroza hepatică şi bolile cardiovasculare, potrivit OMS.
Asociaţiile din industria alcoolului spun că taxele mai mari duc la reducerea vânzărilor şi la scăderea veniturilor fiscale, ameninţând în acelaşi timp supravieţuirea unor întreprinderi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Atenţionare de călătorie pentru Landul Bavaria, Germania, din cauza problemelor în transport
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe