Taximetriştii ameninţă că vor ieşi la proteste pentru stoparea transporturilor ilegale de pasageri

În perioada 17-18 ianuarie, 5.000 de transportatori, membri ai Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI) şi ai Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) vor participa la un protest pentru stoparea transporturilor ilegale de pasageri.

Urmărește
592 afișări
Imaginea articolului Taximetriştii ameninţă că vor ieşi la proteste pentru stoparea transporturilor ilegale de pasageri

Taximetriştii ameninţă că vor ieşi la proteste pentru stoparea transporturilor ilegale de pasageri

„Cele două organizaţii profesionale au solicitat primului-ministru Mihai Tudose să intervenă şi să ia măsuri urgent pentru stoparea activităţilor ilegale de transport de pasageri neautorizat. Fenomenul platformelor on-line de tip ridesharing precum şi fenomenul pirateriei în transportul de pasageri au luat o mare amploare la nivel naţional si sunt astăzi în plină expansiune, fără ca instituţiile abilitate să intervină pentru intrarea acestora în legalitate”, se arată într-n comunicat comun transmis duminică de APTTI şi ADTI.

„Black Cab, Uber,Taxi Fy şi alţii desfăşoară nestingheriţi activităţi sub forma serviciului public de transport pasageri în regim de taxi şi închiriere, fără a trece p,rin filtrele impuse şi aplicate domeniului de actele normative în vigoare. Utilizând maşini second-hand deţinute de persoane fizice sau juridice neautorizate pentru desfăşurarea acestor activităţi, acestea au început deja să promoveze încasarea cash la şofer pentru a atrage cît mai mulţi clienţi, distorsionînd complet serviciul de taximetrie, afectat de grupurile de interese de tip mafiot, corupţie şi abuzuri în legiferare şi reglementare, atît la nivel local, cât şi în Parlament”, se mai arată în comunicatul celor două asociaţii.

„Ani la rând, legea în domeniul taximetriei s-a făcut de acelaşi grup de interese, deghizat în asociaţie şi ulterior federaţie, care prin trafic de influenţă şi acte de corupere a sistemului a reusit să pună pe butuci ceea ce ar fi trebuit să fie un serviciu public în interesul cetăţenilor, la un nivel de siguranţă şi confort în concordanţă cu nevoile pasagerilor”, arată reprezentanţii taximetriştilor, fără să precizeze la ce „asociaţie, ulterior federaţie” se referă.

ADTI şi APTTI mai arată că au solicitat Guvernului României „o interventie promptă şi serioasă pentru reglementarea/autorizarea transportului desfăşurat sub umbrela acestor platforme, sau eliminarea tuturor barierelor birocratice impuse celor ce încă speră să desfăşoare activităţi de taxi şi închiriere în condiţii de concurenţă loială”.

„Toţi conducătorii auto ce desfăşoară activităţi de transport pasageri trebuie să treacă prin toate verificările şi atestările din domeniu, iar vehiculele trebuie autorizate pentru a presta servicii de ridesharing sau transport de pasageri indiferent de modul în care se face comanda de către client. ADTI şi APTTI consideră că este imperios necesar ca modificările legislative ce urmează să se facă de către Guvern sau de către Parlament să urmărească strict atît interesul celor ce beneficiază de aceste servicii cât şi operatorii de transport, grav afectaţi în prezent de concurenţa neloială”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici