- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.07.2017, 20:59)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TITULARIZARE 2017. Candidat: Am venit pentru că m-au obligat părinţii, ca să am o profesie/ Peste 27.000 de dascăli au susţinut proba scrisă
Peste 27.000 de dascăli au susţinut, miercuri, proba scrisă a examenului de titularizare, iar cei mai mulţi dintre candidaţi s-au arătat nemulţumiţi de subiectele primite, ieşind din sălile de concurs după doar o oră de la începerea testării.
Urmărește
5117 afișări
TITULARIZARE 2017. Candidat: Am venit pentru că m-au obligat părinţii, ca să am o profesie/ Peste 27.000 de dascăli au susţinut proba scrisă
La nivel naţional sunt disponibile 4.930 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile), cu 508 mai multe decât anul trecut (4.422). Dintre acestea, 2.861 de catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.691 în mediul rural, ceea ce înseamnă o medie de câte cinci candidaţi pe un singur post.
Cei mai mulţi profesori s-au arătat nemulţumiţi de subiectele primite, astfel un număr mare a părăsit sala de concurs după numai o oră de la începerea examenului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Alegerile prezidenţiale din SUA 2024: Măsuri de securitate, luate în ziua votului în mai multe state americane
„Am renunţat, m-am retras pentru că nu avea rost să iau o notă mică. M-am pregătit un pic pentru examen, dar aşa au vrut părinţii, să fiu educatoare, nu este alegerea mea, eu nu vreau să fac asta. Nu vreau să profesez această meserie, am fost obligată să dau aici. Părinţii m-au trimis aici ca să am o profesie. Acum o să mă duc să dau la Politehnică”, a mărturisit unul dintre candidaţi.
„Am dat Titularizarea la Educaţie fizică şi sport, iar subiectele au fost cam grele. Am avut de prezentat nişte principii didactice. Am scris şi eu acolo ceva despre principiul intuiţiei, dar nu mai ştiu exact ce, am scris câteva detalii. Îmi doresc să fiu profesor pentru că este o meserie frumoasă, chiar dacă nu prea sunt pregătit pentru acest lucru, dar am zis să încerc. Dacă nu iau acest examen, mă întorc la actualul meu loc de muncă, sunt asistent manager la o firmă de construcţii. Sunt la a treia încercare să iau titularizarea, dar nu mă las”, a declarat un alt candidat.
În schimb, nu toţi cei care aspiră la un post la catedră au ieşit supăraţi din sala de examen. După cele patru ore cât a durat proba scrisă, au fost mulţi candidaţi care speră la note foarte mari.
„Dacă înveţi, este simplu. Eu am dat la Educaţie fizică şi sport şi nu a fost greu pentru că m-am pregătit. Sper să iau peste opt. Anul acesta am terminat facultatea şi, după licenţă, am zis că nu mai are rost să mai aştept şi m-am înscris la Titularizare. Îmi place meseria asta pentru că, în primul rând, lucrez cu copiii de vreo doi ani, sunt antrenor de baschet şi vreau să îi învăţ şi pe alţii ceea ce ştiu să fac cel mai bine”, a explicat Andreea, candidată.
Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2017.edu.ro.
„Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline sau specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.198), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (1.089), muzică instrumentală (274) şi educaţie fizică şi sport (236). Dintre disciplinele cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi menţionăm Limba şi literatura română/pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii (5.002), limba şi literatură română/elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar (3.755), limba şi literatura română (2.495), educaţie fizică şi sport (2.378) şi limba şi literatura engleză (1.754)”, arată reprezentanţii instituţiei.
Pentru angajare pe perioadă determinată (suplinire) au fost publicate 58.486 de posturi didactice/catedre vacante şi rezervate (31.782 în mediul urban şi 26.704 în mediul rural). În 2016 au fost disponibile 45.570 de posturi.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional, iar primele rezultate vor fi afişate pe data de 18 iulie.
Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeteminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 26 iulie.
Anul trecut, rata de promovare a titularizării a fost de 44,43%, în creştere cu aproape 7 procente faţă de anul 2015, când a fost de 37,55%. În total, au fost transmise spre evaluare lucrările a peste 20.000 de candidaţi, dintre care 71 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.
Citeşte şi: Dascăli din Olt şi Timiş, prinşi când încercau să copieze la Titularizare şi eliminaţi din examen. Ce gadgeturi au folosit
Citeşte şi: Titularizare 2017: Miercuri are loc proba scrisă a examenului de titularizare. Cinci candidaţi s-au înscris pe un loc
Citeşte şi: Titularizare 2017: Peste 27.000 de candidaţi s-au înscris pentru aproape 5.000 de posturi disponibile
Citeşte şi: TITULARIZARE 2017. Luni, ultima zi pentru înscrierea la examenul pentru un loc stabil în învăţământ
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Dascăli din Olt şi Timiş, prinşi când încercau să copieze la Titularizare şi eliminaţi din examen. Ce gadgeturi au folosit
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe