- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.10.2012, 15:17)
- Aurelia Alexa ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Traficul prin muncă forţată a crescut: Trei sferturi dintre victime sunt bărbaţi
Trei sferturi din persoanele traficate prin muncă forţată sunt bărbaţi, iar numărul total al victimelor a crescut cu 29 de procente în 2011, când au fost identificate 488 de victime, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).
Urmărește
368 afișări
Traficul prin muncă forţată a crescut: Trei sferturi dintre victime sunt bărbaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Ioan Nicolae Căbulea a declarat miercuri, la conferinţa europeană "O persoană informată este o persoană protejată", organizată de Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane, că bărbaţii traficaţi prin muncă au între 26 şi 30 de ani, provin din mediul rural şi au un nivel mediu de educaţie.
Căbulea a mai spus că principalele judeţe din care provin victimele traficului de persoane sunt Ialomiţa, Iaşi şi Sălaj, iar principalele ţări de destinaţie alese de traficanţi sunt Spania, Grecia, Cehia, Cipru şi Germania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
China își lansează cel mai tânăr echipaj de „taikonauți”. Misiunea Shenzhou 19 marchează o nouă cursă spațială pentru resursele Lunii
-
Sprijin de până la 250.000 de lei pentru firmele nou înfiinţate
-
Hackerii chinezi ar fi interceptat apeluri şi mesaje ale apropiaţilor lui Trump şi Biden
-
Inundaţii în sud-estul Spaniei: Bilanţul victimelor a crescut la 51
Secretarul de stat din MAI a precizat că aceştia lucrează în special în domenii precum construcţiile, hotelier, vânzare de ziare sau curăţenie.
Ioan Nicolae Căbulea a mai declarat că, în 2011, au fost înregistrate 1.048 de victime ale traficului de persoane.
Gabriel Micu, de la Ministerul Afacerilor Externe, a precizat că instituţia pe care o reprezintă a fost receptivă la toate problemele apărute în acest domeniu şi a avut în vedere cel puţin două elemente de fond: faptul că România, ca ţară membră, are o dublă responsabilitate, pentru proprii cetăţeni şi pentru cetăţenii extracomunitari care tranzitează ţara şi criza financiară mondială care a generat disfuncţionalităţi pe piaţa muncii şi în politicile Uniunii Europene.
"Va trebui să facem mai mult, pentru că problema ia o amploare tot mai mare", a mai spus Gabriel Micu.
Consilierul pentru Afaceri Europene din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Auraş Marinescu, a arătat că România are peste două milioane de cetăţeni în alte state ale Uniunii Europene, în unele dintre acestea neavând acces liber pe piaţa muncii, ceea ce duce la găsirea de modalităţi pentru a încălca restricţiile impuse.
Citește pe alephnews.ro: Cum pot câștiga utilizatorii X mii de euro din dezinformarea privind alegerile din SUA și din imaginile A.I.
Citește pe www.zf.ro: Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru total la Volkswagen: Gigantul auto vrea să închidă 3 fabrici din Germania, să dea afară zeci de mii de oameni şi să scadă salariile cu 10%
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ninge săptămâna viitoare în România! Pe ce dată vin ninsorile, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe