- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Udrea a inaugurat o bază de tratament în Salina Turda
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a inaugurat, duminică, o bază de tratament balnear în Salina Turda, din judeţul Cluj, unde turiştii vor putea face băi cu aer salin, pentru tratarea afecţiunilor căilor respiratorii.
Udrea a inaugurat o bază de tratament în Salina Turda (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)
Udrea a coborât, duminică, până la o adâncime de 40 de metri în salină şi a vizitat atât mina Ghizela, amenajată ca bază de tratament, cât şi mina Rudolf, cuprinsă într-un proiect de reabilitare din fonduri europene.
"Mina Rudolf poate impresiona pe oricine. Nu mă aşteptam să văd aşa ceva. Cred că vor veni turişti aici, atât pentru tratarea căilor respiratorii, dar şi turişti care vor doar să se bucure de frumuseţea acestui loc", a spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Ministrul Turismului a testat şi un teren de minigolf, aflat în mina Rudolf.
Proiectul de reabilitare şi modernizare a Salinei Turda a început anul trecut şi va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an, investiţia ridicându-se la aproape 6 milioane de euro.
"Mina Rudolf va avea un lift panoramic, o zonă pentru practicarea minigolfului, un teren de sport şi un amfiteatru cu 180 de scaune, unde se vor desfăşura concerte. De asemenea, aici va fi amplasată o roată cu o înălţime de 20 de metri, care îi va urca pe turişti pentru a admira sala, care are o înălţime de 40 de metri", a declarat Ovidiu Mera, directorul Salinei Turda.
Potrivit acestuia, în mina Terezia, care include o insulă de sare şi un lac cu apă sărată, va fi amenajată o zonă de agrement cu debarcader, unde turiştii se vor putea plimba cu barca.
Ultima mină amenajată este Ghizela, unde turiştii vor beneficia inclusiv de serviciile unui cabinet medical.
"O cură de aer salin durează între 30 de minute şi patru ore, în funcţie de prescripţiile medicilor, iar tratamentul pentru afecţiunile căilor respiratorii durează între şapte şi 12 zile. Microclimatul din sala Rudolf este cel mai bun pentru tratarea afecţiunilor respiratorii", a explicat Mera.
Proiectul de modernizare a Salinei Turda se ridică la 4,8 milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri Phare, la care se adaugă un milion de euro, cofinanţarea Primăriei Turda şi a Consiliului Judeţean Cluj.
Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO