- Home
- Social
- CONSTANŢA, (17.01.2014, 18:08)
- Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un senator PSD îi cere ministrului de Interne să explice procedura privind mandatul de aducere
Senatorul PSD Nicolae Moga, vicepreşedinte al Senatului, a anunţat că va formula o interpelare către ministrul Afacerilor Interne pentru a explica procedura de punere în aplicare a unui mandat de aducere, considerând că ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Nicuşor Constantinescu a fost un abuz.
Urmărește
388 afișări
Un senator PSD îi cere ministrului de Interne să explice procedura privind mandatul de aducere (Imaine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)
"Eu condamn această atitudine pe care o consider abuzivă. Nu cunosc dosarul, dar văd şi eu ce aţi văzut şi dumneavoastră - acolo s-a făcut un abuz. Autoritatea se face prin respect. Până când nu o să ajungem să ne respectăm în stat cele trei puteri, lucrurile se vor întâmpla cum s-au întâmplat acum câteva zile. Eu am să fac o interpelare către ministrul de Interne să-mi spună care sunt protocoalele semnate între Ministerul Public şi Ministerul de Interne, cum se face punerea în aplicare a unui mandat de aducere de către organele Ministerului de Interne, ce scrie în protocol pentru că eu nu cred că punerea în aplicare a unui mandat de aducere se face cu forţa şi cu cătuşele. Nu era cazul. Nicușor Constantinescu este preşedinte de Consiliu Judeţean, face parte din puterea executivă, este un demnitar al statului român şi, până când o instanţă nu hotărăşte că este vinovat, are prezumţia de nevinovăţie aşa cum o avem toţi. În momentul în care instanţa hotărăşte că este vinovat, atunci nu mai avem ce comenta", a declarat senatorul Nicolae Moga, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
El consideră că punerea în aplicare a mandatului pentru aducerea lui Nicuşor Constantinescu la DNA a fost o "mascaradă".
"Eu nu pot să acuz procurorul pentru că nu-mi stă în cădere, dar vreau să spun un singur lucru: execuţia mandatului a fost un spectacol, o mascaradă. A fost un lucru abuziv pentru că acei comisari care trebuiau să pună în aplicare mandatul de aducere trebuiau să fie îmbrăcaţi în ofiţeri sau cu jandarmi trebuiau să-şi prezinte legitimaţiile, să se prezinte, să-i înmâneze lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, care nu era un tâlhar, un criminal, un boschetar de pe stradă sau prezenta un pericol public, să-i prezinte mandatul şi să-i spună cele două posibilităţi: ori mergea la procuratură de bunăvoie ori prin constrângere şi nu mai exista acea mascaradă, acea nebunie care s-a ivit acolo", a adăugat senatorul de Constanţa.
Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa au anunţat, miercuri, că Nicuşor Constantinescu are interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
Citeşte şi:
Nicuşor Constantinescu nu poate părăsi ţara după 30 ianuarie. Instanţa a respins cererea preşedintelui CJ Constanţa
Joi, Nicuşor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanţa pentru întreruperea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupţie, care au decis că acesta poate părăsi ţara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile.
Tot joi, Nicuşor Constantinescu a solicitat Judecătoriei Constanţa ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru toată perioada de 30 de zile, pe motiv că suferă de "o boală gravă" şi trebuie să meargă la tratament în SUA, unde şi-a făcut programări la mai multe institute, el obţinând deja viza de la ambasadă.
Miercuri, după ce procurorii DNA l-au ridicat pe Nicuşor Constantinescu pentru a-l duce la audieri, CJ Constanţa a transmis un comunicat de presă în care se preciza că instituţia "condamnă cu tărie acţiunea vădit abuzivă şi inumană efectuată în cursul zilei de 15.01.2014 de către mai multe persoane neidentificate asupra preşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Nicuşor Constantinescu".
Citeşte şi:
Nicuşor Constantinescu, ridicat de procurori şi dus la DNA: Am fost ridicat ca un animal, ca un hoţ. E un abuz, fac plângere la Parchet - VIDEO
În document se menţionează că preşedintele CJ cere Parlamentului desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "un aparat odios de poliţie politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu şi care s-a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept".
Într-un comunicat de presă, DNA preciza, miercuri, că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Constantinescu, pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.
Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.
Joi, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor făcute de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cu privire la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe care a numit-o "poliţie politică", susţinând că ar trebui desfiinţată.
Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi. De asemenea, el este prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Constanţa a PSD, al cărei preşedinte este Radu Mazăre.
Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe