Una dintre siamezele internate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" are probleme renale

Una dintre siamezele internate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti are probleme renale, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru, care a precizat că în urmă cu o zi fetiţele au primit pentru prima dată lapte, prin gavaj.

Urmărește
247 afișări
Imaginea articolului Una dintre siamezele internate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" are probleme renale

Una dintre siamezele internate la Spitalul "Grigore Alexandrescu" are probleme renale (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

"Există o suferinţă renală, astfel că una dintre fetiţe nu poate urina, dar se pare că acest lucru se realizează de către cealaltă. Altfel spus, una dintre siameze urinează şi pentru cealaltă. Această situaţie este analizată de către medici", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, precizând că joi fetiţele au primit pentru prima dată lapte, prin gavaj.

Raluca Alexandru a afirmat că fetiţele au fost vizitate, joi, de către bunica din partea mamei. Vineri, siamezele au fost vizitate de către tată şi de bunica din partea acestuia, care a fost singura care le-a văzut şi a stat de vorbă cu şeful secţiei de terapie intensivă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a mai spus că fetiţele, Adelina Ştefania şi Raluca Andreea, nu au fost vizitate până acum de mama lor.

"Spitalul i-a oferit cazare mamei, dar au explicat că sunt o familie nevoiaşă şi au probleme financiare", a adăugat Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, nu se pune problema unei intervenţii de separare a fetiţelor mai devreme de 7-8 luni.

Cele două fetiţe siameze, care cântăresc împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, luni, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru, declara, marţi, că starea siamezelor este gravă, sunt internate la Secţia de Terapie Intensivă, respiră cu ajutorul aparatelor, iar medicii vor face investigaţii complexe pentru a stabili care este starea organelor şi funcţionarea acestora, dar şi dacă micuţele au probleme cardiace.

Ea a precizat că siamezele sunt lipite toracoabdominal, aproximativ 15-20 de centimetri.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, spunea că fetiţele sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.

Raluca Alexandru spunea că medicii au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, care în anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina şi Gherghina, în vederea unei eventuale intervenţii chirurgicale.

"Probabil că medicul Gabriel Ionescu ar putea veni în România pentru a vedea siamezele şi, poate împreună cu o echipă pludisciplinară, să realizeze intervenţia chiar în Bucureşti", a adăugat medicul Raluca Alexandru.

Medicul neonatolog Corina Matei, de la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, declara, la rândul său, că naşterea a fost "spontană", şi nu prin cezariană, întrucât mama fetiţelor a venit în travaliu la maternitate, nefiind probleme în timpul naşterii.

Doctorul Adrian Mihăilă, cel care a supravegheat-o pe tânără pe tot parcursul sarcinii şi cu care femeia a născut, a declarat că i-a recomandat acesteia să facă ecografie, iar aceasta a făcut două astfel de ecografii, însă nu s-a văzut că este vorba despre siamezi, ci doar că este o sarcină gemelară.

Mama celor două fetiţe siameze a fost externată, joi, din Maternitatea Piteşti, după ce a intrat în posesia actelor fetiţelor.

"Femeia a cerut doar discreţie asupra cazului, iar faptul că nu a putut să-şi însoţească fetiţele la Bucureşti a doua zi după naştere a fost cauzat de starea ei. Era lăuză de o zi, deci nu avea cum să fi externată atunci, era totuşi după o naştere. Faptul că tânăra nu ar dori să-şi crească cei doi copii este o minciună. Ea nu a afirmat niciodată că nu ar vrea copiii, că nu vrea să îi ia acasă sau că nu vrea să-i vadă. Acum tânăra se simte bine, are certificatele de naştere ale fetiţelor asupra ei şi probabil că primul drum pe care îl va face va fi la Bucureşti pentru a-şi vedea fetiţele. Repet, niciodată ea nu a afirmat că nu vrea fetiţele, tot ce a vrut ea a fost discreţie. Era afectată ca orice mamă care trece prin aşa ceva. În fiecare zi am discutat cu ea şi dorinţa care a reieşit din toate discuţiile cu ea a fost că vrea să fie lângă fetiţe", afirma, joi, asistentul-şef al Maternităţii din Piteşti, Amalia Neacşu.

Fetiţele se numesc Adelina Ştefania şi Raluca Andreea, iar numele şi prenumele acestora au fost trecute în registrul Maternităţii Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici