- Home
- Social
- (17.04.2021, 21:26)
- Marga Nitu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uniunea Europenă dă bani pentru sănătate. România nu-i accesează. Fostul comisar european, Corina Creţu, indică sursele
- Uniunea Europeană alocă resurse de miliarde de euro statelor în pandemie
- România poate accesa fonduri din patru resurse europene pentru sănătate
- Doar 52% este absorbţia fondurilor europene pe exerciţiul 2014-2020
- Corina Creţu: Sunt sceptică că România a folosit la maximum aceste oportunităţi
Urmărește
4257 afișări
Uniunea Europenă dă bani pentru sănătate. România nu-i accesează. Fostul comisar european, Corina Creţu, indică sursele
Bani pentru sănătate ar fi putut veni de la UE, dacă guvernul ar fi făcut demersurile necesare. În plină pandemie, Uniunea Europeană oferă fonduri statelor membre pentru sprijinirea sistemelor naţionale de sănătate.
Sunt trei resurse de unde ne-am putea alimenta: Cadrul Financiar Multianual, fondurile de coeziune şi Programul EU4HEALTH. Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar pentru Politică Regională, este îngrijorată că Executivul nu foloseşte aceste oportunităţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
„Toate statele membre sunt încurajate să folosească fonduri europene. Parlamentul European adopta într-o sesiune extraordinară de urgenţă un pachet pentru ajutorarea rapidă a statelor membre, în lupta împotriva pandemiei, care a mobilizat câteva miliarde de euro. S-a adoptat o flexibilitate mult mai mare, inclusiv transferarea de fonduri din fondul de coeziune, de unde se pot plăti acele sporuri, pentru cei care lucrează în prima linie”, a menţionat eurodeputatul Corina Creţu.
Europenii au acordat o facilitate importantă: au eliminat cofinanţarea de 15% pe programele de sănătate. România a dovedit că nu stă foarte bine la capitolul absorbţie. Doar 52% din fonduri au fost cheltuite din exerciţiul financiar precedent.
„Nu înţeleg de ce, din martie anul trecut, ştiind toate aceste oportunităţi, guvernul României nu şi-a planificat cum să îmbine bugetele europene, oportunităţile care există. Sunt sceptică că România a folosit la maximum aceste oportunităţi.”, a mai spus fostul comisar european.
CE ŞTIM DESPRE FONDURIL EUROPENE
Proiectele pe sănătate sunt exceptate de cofinanţarea de 15%
Pentru sistemul de sănătate RO poate accesa fonduri din:
- Cadrul Financiar Multianual
- Fondul European de Dezvoltare Regională
- Fondul Social European
- Fondul de Coeziune
- Programul EU4Health
Rata de absorbţie exerciţiul 2007 – 2014
România - 91%
Rata de absorbţie exerciţiul 2014 – 2020
România - 52%
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe