Unui europarlamentar din Spania i s-a interzis să poarte kufiya în Parlamentul European

Irene Montero a fost nevoită să lase eşarfa deoparte, înainte să-şi ţină discursul.

Urmărește
947 afișări
Imaginea articolului Unui europarlamentar din Spania i s-a interzis să poarte kufiya în Parlamentul European

După scandalul făcut de europarlamentarul român Diana-Ivanovici Şoşoască în plenul Parlamentului European (a urlat şi a fluturat icoane în timp ce era îmbrăcată în port popular românesc), un alt scandal vestimentar s-a petrecut la Strasbourg.

Europarlamentarul spaniol Irene Montero se pregătea să-şi ţină discursul despre războiul din Orientul Mijlociu purtând o kufiya (o eşarfă arabă).

N-a apucat să se prezinte cu obiectul de la pupitru. Irene a fost mustrată de persoana care conducea şedinţa şi care i-a dat cuvântul, cerându-i să înlăture baticul, ceea ce Irene a făcut.

Montero şi-a luat kufiya de pe umeri, apoi a comentat: „Domnule preşedinte, normele legale internaţionale interzic genocidul şi aici este permis unul, nu cred că această regulă este respectată de Europa”.

Regulamentul de la Strasbourg interzice purtarea simbolurilor considerate „părtinitoare”.

Keffiyeh sau kufiya este un port tradiţional arab făcut dintr-o eşarfă pătrată, de obicei din bumbac. Baticul se găseşte frecvent în regiunile aride, deoarece oferă protecţie împotriva arsurilor solare, prafului şi nisipului.

Spre sfârşitul anilor 1980, keffiyeh a devenit un accesoriu vestimentar în Statele Unite şi, în anii 2000, a devenit foarte popular printre adolescenţii din Tokyo, Japonia, unde este adesea purtat cu haine în stil camuflaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici