- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.10.2017, 17:54)
- Mihaela Gidei
Video Unul dintre inculpaţi din procesul lui Liviu Dragnea nu-şi mai recunoaşte faptele | VIDEO
Unul dintre inculpaţii din dosarul lui Liviu Dragnea, Ionel Marineci, a cerut instanţei supreme, marţi, să nu mai fie judecat prin procedură simplificată. Totodată, avocatul fostei soţii a lui Liviu Dragnea a cerut sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate.
Urmărește
2930 afișări
Unul dintre inculpaţii din dosarul lui Liviu Dragnea, Ionel Marineci, a susţinut în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie faptul că nu vrea să mai fie judecat prin procedura simplificată, ceea ce înseamnă că acesta nu-şi mai recunoaşte faptele, aşa cum optase la începutul procesului.
„Nu îmi mai menţin opţiunea de a fi judecat prin procedura simplificată, întrucât am de adus argumente”, a spus Ionel Marineci la instanţa supremă. Acesta avea, la data faptelor, calitatea de şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Zelenski spune că Ucraina a capturat doi soldați nord-coreeni răniți în Rusia
-
Zelenski anunţă că armata ucraineană a capturat doi soldaţi nord-coreeni în regiunea Kursk
-
Americanii îşi fac provizii de produse străine înainte de revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Mii de protestatari au perturbat congresul partidului de extremă dreaptă din Germania
Alţi trei inculpaţi, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica, şi-au menţinut opţiunea de a fi judecaţi prin procedură simplificată.
Totodată, avocatul Maria Vasii, apărătorul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, a invocat o excepţie de neconstituţionalitate deoarece clienta sa este socotită funcţionar asimilat, iar în cauză se vorbeşte despre un abuz în serviciu într-o calitate pe care aceasta nu putea să o deţină.
De asemenea, Bombonica Prodana a declarat în faţa instanţei că invocă dreptul la tăcere.
„Nu doresc sa fiu audiată în prezenta cauză. Invoc dreptul la tăcere. De asemenea, înţeleg să îmi exercit dreptul de a nu participa la judecarea cauzei. Mai precis, solicit ca judecarea să se faca în lipsa mea, dar în prezenţa celor doi apărători aleşi”, a spus fosta soţie a lui Dragnea în faţa judecătorilor.
La rândul său, Liviu Dragnea a precizat în faţa instanţei că doreşte să fie audiat la final.
„Nu solicit aplicarea procedurii simplificate de judecată. Doresc să dau declaraţii la finalul cercetării, dupa administrarea probelor”, a spus Liviu Dragnea.
La intrarea în instanţa supremă, Liviu Dragnea a fost întâmpinat de câţiva protestari care au strigat lozinci la adresa liderului PSD precum: „Justiţie, nu corupţie!”, „La puşcărie!”.
La ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe lângă cei aproximativ zece protestari, se aflau şi câţiva indivizi care au îmbrâncit jurnaliştii. Preşedintele PSD a declarat că nu el i-a chemat.
„Nu am venit cu nicio gorilă. Nu puteţi să minţiţi. Nu ştiu cine sunt, eu am stat în instanţă. Nu am chemat pe nimeni”, a răspuns Liviu Dragnea întrebărilor.
Prezent la termenul de la instanţa supremă, Codrin Ştefănescu a precizat că susţinătorii lui Liviu Dragnea sunt colegi de partid.
„Colegi de partid fiind, cu câţiva colegi de-ai noştri, între care unii sunt eroi ai Revoluţiei, am venit până aici. Faptul că de la televizor unii au auzit şi au venit să-l susţină pe Liviu Dragnea, să vadă ce se întâmplă, mi se pare o chestie democratică. Nu erau niciun fel de bodyguard. Suntem alături de Liviu Dragnea”, a declarat Codrin Ştefănescu.
Procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu a fost reluat de la zero după ce preşedintele completului a fost înlocuit. Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzaţia de abuz în serviciu , ar şi Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
De asemenea, în cauză sunt judecaţi Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.
Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.
Astfel, conform DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.
Citeşte şi: Fostul director al Poştei Române Mihai Toader, urmărit penal pentru că a luat mită 1,6 mil de euro
Citeşte şi: CSM motivează avizul negativ dat pe legile justiţiei în varianta propusă de Tudorel Toader: Schimbarea procedurii de numire a şefilor DNA şi DIICOT ar crea dezechilibru
Citește pe alephnews.ro: Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cea mai strălucitoare cometă a secolului apare pe cer luni. Cel mai bun moment pentru a vedea cometa C/2024 G3
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Vine iarna în România! Orașele în care ninge săptămâna viitoare, potrivit meteorologilor Accuweather
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe