- Home
- Social
- GALAŢI, (25.10.2012, 15:11)
- Tudor Neacsu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valentin Boldea: Cred că s-ar impune o erată la informaţiile publicate în comunicatul DIICOT
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, acuzat de complicitate la înşelăciune într-un dosar în care au fost reţinute cinci persoane, între care fratele său, Mihail Boldea, susţine că DIICOT ar trebui "să dea o erată" la comunicatul transmis, care îi aduce prejudicii de imagine.
Urmărește
154 afișări
Valentin Boldea (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)
Valentin Boldea a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, din punctul său de vedere, anchetatorii ar trebui să vină cu lămuriri suplimentare referitoare la el, pentru că informaţiile prezentate într-un comunicat de presă al DIICOT îi aduc prejudicii de imagine.
"Nu voi face comentarii legate la modul de lucru al procurorilor DIICOT, însă cred că felul în care a fost elaborat acel comunicat de presă îmi aduce prejudicii de imagine şi cred că s-ar impune o erată care să clarifice de fapt cum stau lucrurile. Spun asta pentru că singurul lucru care mi s-a adus la cunoştinţă de către procurori este acela că sunt cercetat pentru complicitate la comiterea infracţiunii de înşelăciune, în timp ce în comunicat se vorbeşte despre un grup infracţional organizat, despre infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală”, a susţinut Valentin Boldea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
El a mai spus că procurorii i-au comunicat că nu poate părăsi ţara timp de 30 de zile, precizând că nu va contesta această măsură pentru că nu este "un procesoman" care să conteste orice decizie în instanţă.
Valentin Boldea a mai afirmat că cercetarea sa are legătură cu lucrările de reabilitare a unor sedii ale Inspecţiei Sanitare de Stat, aflată în subordinea DSP, reabilitare care a constat în înlcuirea unor geamuri. El a precizat însă că nu el, în calitate de şef al DSP, este cel care a făcut selecţia de oferte, ci este vorba despre un departament care se ocupă de achiziţiile publice.
Joi după-amiază, fostul deputat Mihail Boldea, aflat în arest, şi celelalte patru persoane reţinute de procurorii DIICOT Galaţi în acest dosar vor fi duşi la Curtea de Apel Ploieşti cu propunerea de arestare preventivă.
Citeşte şi:
Valentin Boldea a părăsit sediul DIICOT, declarând că i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile
Mihail Boldea este acuzat de constituire la un grup infracţional organizat, instigare la înşelăciune, instigare la evaziune fiscală şi inducere în eroare a unor instituţii publice privind execuţia unor lucrări, Boldea fiind acuzat că nu ar fi înregistrat în documentele contabile aceste operaţiuni, derulate în 2011.
Alături de Mihai Boldea au primit ordonanţe de reţinere Mircea Bivol (consilierul fostului deputat), George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu.
Contactat de MEDIAFAX, Alexandru Chiciu, avocatul lui Mihail Boldea, a spus că în cursul zilei de joi va contesta măsura reţinerii la Curtea de Apel Galaţi, având în vedere că fostul deputat este avocat de profesie.
Fratele lui Mihail Boldea, Valentin, a primit interdicţia de a părăsi ţara.
Procurori ai DIICOT Galaţi şi poliţiştii au făcut, miercuri, percheziţii la locuinţele lui Mihail Boldea şi şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, precum şi la sediul DSP, într-un caz de înşelăciune şi evaziune fiscală de 450.000 de euro, după ce ar fi indus în eroare ministerele Sănătăţii, Educaţiei şi Mediului.
În acest caz sunt cercetate mai multe persoane, între care Mihail şi Valentin Boldea, acuzate de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de DIICOT, învinuiţii Mihail Boldea şi Valentin Boldea au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Mădălin Petrea şi Eugen Roşu, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.
Membrii grupării sunt suspectaţi că au folosit opt societăţi comerciale pentru a înregistra operaţiuni comerciale fictive pentru diverse mărfuri cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip "fantomă", fapt ce a avut drept consecinţă directă diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat.
Citeşte şi:
VALENTIN BOLDEA - Declaraţia de avere. Ce deţine şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi
Totodată, membrii grupării ar fi indus şi menţinut în eroare instituţii de stat, respectiv Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Sănătăţii, cu ocazia încheierii unor contracte având ca obiect reabilitarea unor unităţi de învăţământ şi spitaliceşti din municipiul Galaţi, "prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale si a contravalorii prestaţiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de către societăţi controlate direct sau indirect de către membrii grupării", a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.
"Învinuiţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără a respecta obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri", potrivit DIICOT.
Prejudiciul total produs bugetului de stat în acest fel a fost estimat la 450.000 de euro.
Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Mihail Boldea este arestat preventiv de la sfârşitul lunii martie. Procesul lui Mihail Boldea va începe în 15 noiembrie, la Curtea de Apel Galaţi.
Citește pe alephnews.ro: Hashtag-ul #womeninmalefields a apărut peste tot pe rețelele sociale. Ce urmărește acest trend
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pierderi și demisii după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ciolacu nu mai candidează pentru funcție la PSD
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Imagini 'bizare' cu soția lui Călin Georgescu. Filmarea cu dansurile Cristelei s-au viralizat rapid! ⤵️
CANCAN.RO
Rețeta de prăjitură cu creme anglaise care Elena Lasconi a câștigat Masterchef de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe