- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (02.02.2017, 07:30)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video VIDEO Grupare formată din turci, afgani, bulgari, moldoveni şi români, destructurată: Peste 120 de migranţi, traficaţi. Copiilor li se dădeau somnifere
O grupare condusă de un afgan, formată din cetăţeni turci, afgani, bulgari, moldoveni şi români, care în doar patru luni a traficat peste 120 de migranţi, în mijloace de transport fără aer, în cisterne, ascunşi sub autotrenuri, dând copiilor somnifere, a fost destructurată de Poliţie.
Urmărește
270 afișări
Procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 11 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj, Cluj, Maramureş, Ilfov şi în Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni turci, afgani,bulgari, moldoveni şi români, specializat în traficul de migranţi şi trecerea ilegală a frontierei de stat, pe relaţia Irak/Siria - Bulgaria-România - Europa de Vest.
Potrivit Poliţiei de Frontieră, grupul s-a format anul trecut, pe teritoriul României şi a altor state, precum Turcia şi Bulgaria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
Gruparea a racolat, îndrumat, călăuzit, transportat şi adăpostit mai mulţi migranţi de diferite naţionalităţi, aflaţi temporar pe teritoriul Turciei, Bulgariei şi României în scopul trecerii frauduloase a frontierei Româno - Ungare, având ca destinaţie ţări ale Uniunii Europene, precum Franţa, Germania şi Belgia.
Introducerea grupurilor de migranţi de pe teritoriul Bulgariei pe cel al României avea loc, în principal, prin zona de frontieră aflată în competenţa Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa. Pentru trecerea frontierei, grupurile de migranţi erau direcţionate pe un traseu prestabilit de reţeaua infracţională, după care erau transportate şi adăpostite, ulterior călăuzite, în vederea trecerii în mod fraudulos în Ungaria, prin zona de competenţă a ITPF Arad şi Timiş.
"Traficanţii se foloseau de metode care periclitau viaţa şi integritatea corporală a migranţilor, aceştia fiind transportaţi în număr mare în mijloace de transport fără spaţiul necesar şi neaerisite, în cisterne, ascunşi sub autotrenuri, în condiţii de temperaturi joase, cu risc de accidentare, iar copiilor fiindu-le administrate somnifere, pentru a nu atrage atenţia în momentul trecerii frontierei", arată Poliţia de Frontieră.
Astfel, în perioada octombrie 2016 - ianuarie 2017 au fost traficate peste 120 persoane, depistate în tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.
Iniţial, grupul infracţional organizat care a funcţionat pe teritoriul României a fost constituit şi condus de către un cetăţean afgan. Ulterior arestării acestuia pe teritoriul statului ungar, conducerea grupului a fost preluată de mai mulţi cetăţeni turci.
Sumele plătite de către migranţi grupului pentru tranzitarea frontierelor de stat erau cuprinse între 5.000 şi 10.000 euro, în funcţie de destinaţie. Jumătate din sumă se plătea la plecarea din Turcia, iar restul de către familia migrantului, la momentul ajungerii la destinaţie.
În acest caz, a fost începută urmărirea penală faţă de 25 de persoane.
Faţă de patru cetăţeni turci, membrii ai reţelei, s-a luat deja măsura arestării preventive în 24 ianuarie, respectiv în 29 ianuarie, ca urmare a activităţilor operative desfăşurate în cauză, dat fiind necesitatea intervenirii pentru înlăturarea pericolului iminent la care ar fi fost expus unul dintre migranţi, în vârstă de numai doi ani.
La sediul DIICOT- Structura Centrală au fost aduse la audieri opt persoane.
Acţiunea a fost făcută împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Direcţia de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Citeşte şi: Cinci migranţi irakieni, care voiau să treacă ilegal graniţa, prinşi la zece metri de frontieră
Citeşte şi: DIICOT: 25 de percheziţii într-un dosar de trafic de migranţi. Gruparea, finanţată în Turcia/ Migranţii plăteau mii de euro pentru a ajunge în Germania
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:07
-
astăzi, 10:01
Victor Negrescu: Am securizat pentru 2024 un buget UE record, cu 6% mai mare decât anul acesta