- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.07.2017, 13:18)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video VIDEO | Profesor la Harvard: România trebuie să investească în educaţie, dacă aspiră la un loc bun în Europa
Steve Jarding, profesor de politici publice la Universitatea Harvard, a explicat că doar printr-o investiţie serioasă în educaţie, România poate aspira la un loc bun în rândul ţărilor europene, acesta precizând că niciodată nu se poate spune că banii oferiţi învăţământului sunt suficienţi.
Urmărește
314 afișări
"Dacă vrei ca România să obţină un loc fruntaş nu numai în Europa, ci în toată lumea, iar România are o incredibilă resursă umană, trebuie să investeşti în educaţie. Trebuie să le dai tinerilor şansa de a-şi găsi potenţialul. De foarte mult timp, cred că nu există ceva ce mintea şi spiritual uman nu pot face.(...) Am avut la Harvard studenţi români care au excelat pe domeniile lor, dar nu este vorba doar despre sistemul de educaţie, ci şi de individul care vrea să facă bine. Sfatul meu este că nu poţi investi niciodată suficient în educaţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, Steve Jarding, profesor de politici publice la Harvard University.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Aflat în România, unde predă cursanţilor din cadrul programului Aspire Academy, Steve Jarding a oferit câteva sfaturi cu privire la îmbunătăţirea sistemului educaţional de la noi din ţară.
"Cred că există mult talent în această ţară, în special în rândul tinerilor, care, probabil nu au fost apreciaţi suficient. Dar, haideţi, să aducem împreună toate aceste minţi luminate şi să le oferim programe cu care ei pot construi, cum ar fi tehnici de leadership, tehnici de comunicare, orice ar fi, să încercăm să le deschidem nişte uşi şi să le oferim oportunitatea de a ajunge la întregul lor potenţial. Românii ar trebui să fie foarte mândri de ceea ce acest grup reuşeşte să facă. Le spun tot timpul că viitorul conducător în România sau în întrega lume ar putea fi chiar în această sală de curs. Iubesc scopurile voastre, inspiraţia voastră şi faptul că voi conştientizaţi responsabilitatea faţă de societate şi faţă de ţară", a explicat profesorul Steve Jarding.
De mai bine de cinci ani, profesorul vine în România să le vorbească tinerilor cursanţi de la Aspire Academy despre rolul leadershipului, iar la sesiunile sale aduce atmosfera care se regăseşte la cursurile pe care le predă la Harvard University.
"Educaţia este fundaţia pe care societatea trebuie să existe, iar programele ca Aspire le spun oamenilor să nu creadă că este ceva ce ei nu pot face. Am mulţi cursanţi aici, care mă întreabă dacă au şanse să intre la Harvard, iar eu le spun că sigur pot reuşi şi ştiu că pot intra la una dintre cele mai prestigioase universităţi. Unul dintre cei mai buni studenţi pe care l-am avut la Harvard, în 15 ani, a fost un puşti din România. Un tânăr incredibil de talentat, inteligent, educat, era un pachet complet al cuiva care ar putea să devină lider mondial. Câteodată trebuie să îi împingi pe copii şi să le spui să nu se subestimeze. Pentru că eşti atât de bun pe cât vrei să fii", a adăugat profesorul de la Harvard.
Steve Jarding a mărturisit că toţi cursanţii de la Aspire Academy îi amintesc de studenţii pe care îi are la Harvard, spunând că cel mai important este să le oferi tinerilor încrederea că pot reuşi orice îşi propun, trebuie doar să ştii să le oferi instrumentele necesare dezvoltării.
Steven Jarding a primit, în iunie 2016, premiul "profesorul anului" la Şcoala Harvard Kennedy, fiind recunoscut ca expert în managementul campaniilor şi în strategiile politice. A lucrat ca senior strateg şi manager de campanie pentru diverşi reprezentanţi din SUA, iar în 1996, revista Roll Call l-a numit "unul dintre cei mai influenţi 50 de oameni politici din Washington". Steve Jarding, de asemenea, predă anual la Şcoala de Afaceri IESE din Madrid, Spania şi a consultat şi a condus campanii politice în Europa, Asia şi America de Sud.
Programul Aspire Academy se află anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, iar cursurile se vor încheia sâmbătă, 22 iulie.
Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanţilor acces la informaţii esenţiale pentru succesul în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri şi profesori internaţionali de renume. Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business şi leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford şi Georgetown. În prezent, absolvenţii Aspire studiază şi muncesc în peste 37 de ţări.
Citeşte şi: FOTO | A fost demarată o anchetă a Gărzii de Mediu Alba după ce sute de peşti au fost găsiţi morţi într-un râu din Apuseni
Citeşte şi: Exerciţiu NATO eşuat: Un TAB a fost luat de Dunăre, trei militari au reuşit să se salveze în ultimul moment
Citeşte şi: Legea salarizării, aplicată la Primăria Slatina, cel mai mic salariu fiind de 2.000 de lei
Citeşte şi: Metrorex ia primele MĂSURI în urma aglomeraţiei de la metrou din staţiile Unirii şi Pipera: agenţii de pază şi angajaţii vor dirija fluxul de călători la orele de vârf. Ce probleme pun noile porţi de acces
Citeşte şi: VIDEO | Procurorii i-au trimis în judecată atât pe Cristian Boureanu, cât şi pe iubita lui, Laura Dincă. Fostul deputat rămâne în arest preventiv
Citeşte şi: FOTO | Coadă de zeci de oameni formată la staţia de metrou Unirii, după închiderea unui punct de acces
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe