Video VIDEO Protest al angajaţilor agenţiilor pentru protecţia mediului în faţa Ministerului Mediului

Câteva zeci de angajaţi ai agenţiilor pentru protecţia mediului protestează, la ora transmiterii ştirii, în faţa Ministerului Mediului, fiind nemulţumiţi de discriminările salariale faţă de alţi funcţionari, manifestări fiind şi în ţară.

Urmărește
235 afișări

"Având în vedere că în urma protestelor anterioare din data de 14.03.2017 şi 21.03.2017 nu a existat nicio reacţie de susţinere din partea Ministerelor /Guvernului /factorilor politici privind eliminarea discriminării angajaţilor din Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, ne vedem nevoiţi să continuăm protestele, astfel încât astăzi, 27.04.2017, între orele 11,00-13,00 angajaţii ANPM şi ai APM- urilor vor fi într-un nou protest spontan, ca expresie a situaţiei disperate şi umilitoare în care ne aflăm", se arată într-un comunicat comunicat de presă al Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM).

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că, în cadrul şedinţei comune din data de 24.04.2017 dintre Comisia pentru buget finanţe şi bănci şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială, a fost respins amendamentul lui Daniel Constantin, care propunea ca începând cu luna iulie 2017, salariile de bază pentru angajaţii din Agenţia Naţională de Protecţia Mediului şi Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, să se stabilească, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul Ministerului Mediului.

"Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu este alături de angajaţii ANPM şi APM-urilor şi solicită decidenţilor politici adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani. Solicităm Ministerului Mediului emiterea în regim de urgenţă a ordinului de ministru privind alinierea salariilor noastre la nivelul salariilor din cadrul Ministerului Mediului astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeaşi familie ocupaţională–ADMINISTRAŢIE/instituţie teritorială, respectând astfel conţinutul Deciziei CCR nr.794/2016", potrivit sursei citate.

Protestatarii susţin că, în cazul în care în decurs de 3 zile nu se va soluţiona favorabil revendicarea se va ajunge la diminuarea ratei de absorţie a fondurilor europene, imposibilitatea funcţionării sistemului pentru protecţia mediului, sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene (autostrăzi, drumuri expres, modernizare/reabilitare de drumuri naţionale/judeţene, sisteme de management integrat al deşeurilor, sisteme de canalizare, parcuri industriale, conducte de transport gaze naturale, linii electrice aeriene, planurile pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor pentru fiecare bazin hidrografic în parte, reabilitare linii căi ferate de călători şi de marfă, cariere, planuri de management, parcuri eoliene, strategii, etc.), neîndeplinirea obligaţiilor stabilite prin trataul de aderare a României la Uniunea Europeană şi nerespectarea termenelor de raportare de către România, în calitate de stat membru UE, care poate genera riscul declanşării procedurii de infringement.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici