VISCOLUL provoacă probleme în mai multe judeţe: Drumuri închise din cauza zăpezii/ Femei din Suceava şi Neamţ transportate cu şenilatele la spital | SITUAŢIA DRUMURILOR

CNAIR a închis sectoare de drum sau a instituit restricţii de tonaj pe mai multe drumuri naţionale din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, care determină vizibilitate redusă.

Urmărește
9302 afișări
Imaginea articolului VISCOLUL provoacă probleme în mai multe judeţe: Drumuri închise din cauza zăpezii/ Femei din Suceava şi Neamţ transportate cu şenilatele la spital | SITUAŢIA DRUMURILOR

SITUAŢIA DUMURILOR. Viscol în mai multe zone din ţară: Drumuri închise şi restricţii de tonaj din cauza ninsorii

UPDATE ora 13:41 - CNAIR: Vineri, la 13:30, 2 drumuri naţionale erau închise şi pe 5 sectoare de drum erau restricţii

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, vineri, la ora 13:30, două drumuri naţionale sunt închise şi cinci sectoare de drum sunt restricţionate circulaţiei pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Vineri, la ora 13:30, după o noapte de cod galben de ninsori abundente şi viscol în şapte judeţe din care majoritatea în Moldova, două drumuri naţionale sunt închise: DN 24B, între Huşi şi Albiţa; DN 23B, pe traseul Maicăneşti - Ciorăşti - Codreşti.

La aceeaşi oră, mai erau încă cinci sectoare de drum restricţionate circulaţiei pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone: DN 11, între Oneşti şi Bacău; DN 15D, între Piatra Neamţ şi Horia; DN 24, între Vaslui şi Iaşi; DN 2F, între Bacău şi Dragomireşti; DN 2G, între Bacău şi Moineşti.

În schimb, au fost ridicate restricţiile de tonaj pe DN 29, între Dumbrăveni şi Botoşani, şi DN 28B, între Frumuşica şi Botoşani. Toate categoriile de autovehicule pot circula din nou pe DN 29, între Dumbrăveni şi Botoşani (km 22+000 – km 37+100) şi DN 28B, între Frumuşica şi Botoşani (km 39+000 – km 71+100).

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic ce a dus la reducerea drastică a vizibilităţii, pe aceste două sectoare de drum au fost instituite, noaptea trecută, restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, circulaţia pe DN 23B, între localităţile Măicăneşti - Ciorăşti – Codreşti (km 4+000 - km 21+000), a fost redeschisă, vineri, astfel că toate categoriile de autovehicule pot circula pe acest traseu. Măsura închiderii acestui sector a fost luată în această noapte, din cauza ninsorilor abundente şi viscolului care au redus drastic vizibilitatea.

„În intervalul 11.01.2019, ora 5.30 – 11.01.2019, ora 13:00, regionalele CNAIR au acţionat permanent pentru a menţine practicabilă, reţeaua rutieră natională, cu peste 4.000 de oameni, 1.129 de utilaje şi au fost răspândite aproximativ 4.836 de tone material antiderapant”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

Direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat astăzi astfel: Iaşi cu 239 de autoutilaje şi a răspândit 616 tone de material antiderapant; Braşov cu 189 de autoutilaje şi 1.040 de tone de material antiderapant; Timişoara - 186 de autoutilaje şi 782 de tone de material antiderapant; Cluj cu 167 de autoutilaje şi 513 tone de material antiderapant; Craiova 141 de autoutilaje şi 261 de tone de material antiderapant; Bucureşti cu 108 autoutilaje şi 855 de tone de material antiderapant; Constanţa cu 99 de autoutilaje şi 768 de tone de material antiderapant.

„Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au subliniat reprezentanţii CNAIR.

UPDATE ora 13:03 - Neamţ: Femeie însărcinată, dusă la ambulanţa blocată în zăpadă cu ajutorul unei şenilate

O femeie însărcinată din comuna Oniceni, judeţul Neamţ, este transportată la ambulanţă cu ajutorul unei şenilate, după ce autospeciala care urma să o preia s-a înzăpezit.

Potrivit reprezentanţilor ISU Neamţ, în comuna Oniceni ambulanţa nu poate să ajungă la o femeie însărcinată, din cauza zăpezii şi a vicolului.

”Intervine în primă fază un utilaj de la Primărie şi se deplasează la întâmpinare şenilata pentru a prelua pacienta şi să o transporte până în localitatea Valea Ursului, unde asteaptă ambulanţa SAJ”, au informat reprezentanţii ISU Neamţ.

Tot în judeţul Neamţ, o ambulanţă care urma să preia mai mulţi pacienţi pentru dializă a rămas blocată, vineri, din cauza viscolului puternic. O freză a pompierilor şi un utilaj al Primăriei Ion Creangă au intervenit pentru a degaja şoseaua acoperită cu zăpadă.

UPDATE ora 11:29 - DN 24B închis între Huşi şi Albiţa / Restricţii de tonaj pe DN 24 şi DN 2F

Din cauza ninsorilor abundente şi viscolului care produc vizibilitate redusă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si Poliţia Rutieră au închis, vineri, sectorul de drum Huşi – Albiţa (judeţul Vaslui), pe DN 24B (km 34+000 – km 49+000), începând cu ora 09:30.

„Utilajele CNAIR sunt pregătite să intervină imediat ce condiţiile meteorologice se vor ameliora, pentru curăţarea drumului şi redeschiderea circulaţiei”, au anunţat reprezentanţii CNAIR, într-un comunicat de presă.

De asemenea, a fost decisă restricţionarea unor sectoare de drum naţional, pentru vehicule cu MTMA peste 3,5 tone, respectiv: DN 24 între Vaslui – Iaşi (km 151+000 – km 188+000); DN 2F între Bacău – Dragomireşti (km 2+000 – km 77+000).

„Regionalele CNAIR acţionează pentru degajarea carosabilului astfel încât restricţiile să poată fi ridicate în cel mai scurt timp. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai atenţionat reprezentanţii CNAIR.

UPDATE ora 11:26 - Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost din Ploieşti, suprasolicitat

Din cauza frigului, Centrul Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost din Ploieşti este suprasolicitat, fiind înregistrate mai multe persoane decât numărul de paturi. Din acest motiv, unii oameni care au solicitat ajutor au dormit pe jos, pe saltele.

Şeful Centrului Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost Ploieşti, Romeo Făcăleţ, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în noaptea de joi spre vineri, 61 de persoane au solicitat găzduire, în condiţiile în care în centru sunt doar 50 de paturi.

„De la 1 ianuarie s-a tot depăşit capacitatea. Şi în decembrie am avut câteva zile. Suntem peste capacitate, dar asta nu e o problemă. Am pus saltele pe holuri. Dacă vin mai mulţi, punem saltele şi în sala de mese. Vin din cauza gerului”, a declarat Făcăleţ.

Făcăleţ a spus că se aşteaptă ca numărul celor care vin la adăpost să crească în perioada următoare.

În plus, faţă de anii trecuţi, au fost înregistrate mai puţine cazuri de persoane aduse de Poliţia locală sau Ambulanţă.

„Au fost puţine persoane aduse de Poliţia locală sau Ambulanţă, de prin gări sau străzi. Vin singuri acum. S-au învăţat. Joi am avut o persoană care a venit singură, pentru prima oară”, a mai spus şeful Centrului Social de Urgenţă pentru persoane fără adăpost Ploieşti.

Potrivit Primăriei municipiului Ploieşti, adăpostul de noapte este deschis permanent în această perioadă. Centrul are o capacitate de 50 de locuri, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele.

Având în vedere condiţiile meteo, chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluţii ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte, anunţă sursa citată.

UPDATE ora 11:14 - Suceava:Pompierii au preluat cu o şenilată o femeie care trebuia să ajungă la spital

Pompierii din Suceava au intervenit cu o şenilată în satul Cunuschi, comuna Brodina, de unde au preluat o femeie în vârstă de 49 de ani care acuza afecţiuni cardiace şi care trebuia să ajungă urgent la spital.

Salvatorii suceveni au intervenit, joi seară, cu o şenilată şi o ambulanţă SMURD, pentru acordarea primului ajutor şi transportul la spital, în cazul unei femei, în vârstă de 49 de ani, din satul Cunuschi, comuna Brodina.

Zona în care se află satul Cununschi este una de munte, izolată, greu accesibilă circulaţiei auto, mai ales pe perioada de iarnă.

După ce s-a parcurs distanţa de aproximativ 5 kilometri până la locuinţa victimei, pompierii paramedici au monitorizat femeia, care acuza afecţiuni cardiace, după care au transportat-o cu autoşenilata la ambulanţa SMURD.

Ulterior, femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare.

Misiunea salvatorilor a durat aproximativ cinci ore.

UPDATE ora 11:14 - Ambulanţă blocată în zăpadă pe un drum din judeţul Neamţ

O ambulanţă care urma să preia mai mulţi pacienţi pentru dializă este blocată, vineri, pe un drum din judeţul Neamţ, din cauza viscolului puternic.

Potrivit reprezentanţilor ISU Neamţ, o ambulanţă BGS mergea către Oniceni pentru preluarea unor pacienţi pentru dializă.

Ambulanţa a rămas blocată la ieşirea din localitatea Stejaru, comuna Ion Creangă.

O freză a pompierilor şi un utilaj al Primăriei Ion Creangă acţionează pentru a degaja şoseaua acoperită cu zăpadă, astfel încât autosanitara să-şi poată continua drumul.

Şapte judeţe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, se află sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsori, valabilă de joi seară până vineri, la ora 12.00.

În paralel, este în vigoare şi o informare meteo de ninsori, care arată că, începând de joi după-amiază, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

UPDATE ora 10:40 - CNAIR: A fost instituită restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masă de peste 3,5 tone

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic ce determină vizibilitate foarte redusă a fost instituită restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, a informat, vineri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În schimb, vineri, începând cu ora 09:30, circulaţia rutieră este deschisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 22, între localităţile Râmnicu Sărat – Băile, judeţul Buzău (km 2+800 - km 30+000), conform unui comunicat de presă.

„Menţionăm că reprezentanţii CNAIR S.A. acţionează, în permanenţă, în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Facem, din nou, apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai transmis reprezentanţii CNAIR.

UPDATE ora 10:04 - 11 judeţe afectate de ninsorile căzute în ultimele 24 de ore. Două drumuri naţionale închise

Un număr de 11 judeţe au fost afectate de ninsorile căzute în ultimele 24 de ore, nefiind înregistrate victime. Echipajele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au deblocat 27 de maşini rămase blocate pe drumuri înzăpezite, în care se aflau 93 de oameni.

"În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în 11 judeţe (Caraş-Severin, Brăila, Buzău, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea), constând în arbori doborâţi de greutatea zăpezii sau vântul puternic, derapaje uşoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricţii rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite. Au fost deblocate 27 de autovehicule cu 93 de persoane şi degajaţi 2 copaci. De asemenea, s-a acţionat pentru deszăpezirea drumului pentru 7 ambulanţe (IL, IS, NT, SV şi VN) care au preluat persoane cu afecţiuni din zone afectate de zăpezi. Toate persoanele au fost transportate în siguranţă la unităţile spitaliceşti", arată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Vineri dimineaţă, salvatorii mai interveneau în judeţele Buzău, Iaşi şi Vrancea, pentru deblocarea maşinilor ramase blocate şi îndepărtarea sulurilor de zăpadă de pe carosabil.

În judeţul Iaşi, pompierii intervin în două situaţii deosebite de preluare a unui copil cu afecţiuni medicale şi a unei gravide aflate în travaliu din localităţile Scheia şi Mironeasa.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, două drumuri naţionale sunt închise circulaţiei rutiere (DN 23B între loc. Măicăneşti şi Ciorăşti/VB şi DN 2N între loc. Bogza – Dumbrava/VN), iar pe două drumuri naţionale sunt impuse restricţii de tonaj de 3,5 t (DN 22 Râmnicu Sărat/BZ – Brăila şi DN 15D între Piatra Neamţ şi Roman).

În judeţul Harghita, pe DN 12C, în zona localităţii Lacu Roşu, unde un autocar cu 40 de persoane nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil. Două utilaje au acţionat pentru deblocarea drumului. După intervenţia drumarilor, autocarul a continuat deplasarea.

În continuare, la nivel naţional, aproape 5.200 pompieri militari sunt pregătiţi să desfăşoare misiuni de salvare, în contextul ninsorilor.

UPDATE ora 10:01 - Trei drumuri naţionale, închise din cauza viscolului. Restricţii pe cinci artere

Trei drumuri naţionale - DN 23B, DN 2N şi DN28 - din judeţele Vrancea şi Iaşi sunt închise circulaţiei, vineri, din cauza viscolului. Traficul greu este restricţionat pe alte cinci artere din judeţele Bacău, Neamţ şi Botoşani.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza viscolui, pe DN23B, între Măicăneşti – Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN2N, între Bogza – Dumbrăveni (judeţul Vrancea) şi DN28 Iaşi – Albiţa (judeţul Iaşi).

De asemenea, traficul rutier a fost restricţionat pe DN2G Bacău – Moineşti, judeţul Bacău, DN2F Bacău – Vaslui, pe raza judeţului Bacău şi DN15D Piatra Neamţ – Roman, în judeţul Neamţ, pentru autovehiculele cu greutate de peste 3,5 tone, din cauza ninsorii şi a viscolului, precum şi pe DN29 Botoşani – Suceava şi DN28B Botoşani – Târgu Frumos, pentru autovehiculele cu greutate de peste 7,5 tone.

Şapte judeţe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, se află sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsori, valabilă de joi seară până vineri, la ora 12.00.

În paralel, este în vigoare şi o informare meteo de ninsori, care arată că, începând de joi după-amiază, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

UPDATE ora 7:56 - Gorj: Două trenuri au acumulat întârzieri de aproape 4 ore, din cauza unei locomotive defecte

Două trenuri au acumulat întârzieri de aproape 4 ore, vineri dimineaţă, după ce locomotiva trenului Regio care se deplasa pe ruta Târgu Jiu – Craiova s-a defectat între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti.

Potrivit Poliţiei Gorj, ca urmare a unei defecţiuni la locomotivă, trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova a avut o întârziere de 110 minute.

Defecşiunea a afectat un alt tren Regio, care circula pe ruta Craiova-Petroşani, acesta acumulând o întârziere de 120 de minute.

În trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova erau, în momentul defecţiunii, zece călători, aceştia plecând cu alte mijloace, iar trenul a fost garat în Gara Cărbuneşti.

În celălalt tren afectat sunt 30 de călători.

Traficul feroviar, întrerupt pe secţia de cale ferată 202, după ce locomotiva trenului Regio 2092 s-a defectat între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti, în judeţul Gorj, a fost reluat.

UPDATE ora 7:56 - Drumurile naţionale blocate din Harghita, deschise circulaţiei. Peste 320 de familii, fără curent

Drumurile naţionale din judeţul Harghita, blocate vineri din cauza căderilor masive de zăpadă, au fost deschise circulaţiei, iar autocarul cu 40 de persoane care nu a putut înainta în zona staţiunii Lacu Roşu a plecat după două ore de aşteptare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Harghita, pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, după ce toată noaptea a nins, însă autocarul blocat pe DN 12 C, pe raza staţiunii Lacu Roşu, a plecat după două ore de aşteptare, după ce drumarii au reuşit să deszăpezească porţiunea respectivă de drum.

Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De asemenea, peste 320 de familii din localitatea harghiteană Şiclod au rămas fără energie electrică, după ce o reţea de medie tensiune şi trei posturi de transformare au fost afectate de căderile masive de zăpadă.

Un autocar cu 40 de persoane a rămas blocat vineri pe raza localităţii Lacu Roşu, judeţul Harghita, din cauza drumurilor înzăpezite.

Judeţul Harghita se află, până la prânz, sub avertizare meteorologică de ninsori.

Două drumuri din Vrancea închise, restricţii pe alte 3 drumuri. Trafic feroviar întrerupt în Gorj

Două drumuri naţionale din judeţul Vrancea sunt închise din cauza viscolului, iar restricţii de tonaj au fost impuse pe alte trei drumuri din judeţele Bacău şi Buzău, potrivit Infotrafic. Traficul feroviar este întrerupt în judeţul Gorj.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că circulaţia rutieră este întreruptă din cauza viscolului pe DN23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti şi pe DN2N, între Bogza şi Dumbrăveni din judeţul Vrancea.

Tot din cauza viscolului, s-a impus restricţie de tonaj (3,5 tone) pe trei tronsoane de drumuri naţionale: DN11 Oneşti – Oituz, judeţul Bacău (până la ora 09.00), DN2G Bacău – Moineşti, judeţul Bacău (până la ora 10.00) şi DN22 Râmnicu Sărat – Brăila (pe raza judeţului Buzău).

Potrivit Infotrafic, traficul feroviar este întrerupt pe secţia de cale ferată 202, după ce locomotiva trenului Regio 2092, care se deplasează pe ruta Târgu Jiu – Craiova, s-a defectat între staţiile CF Cărbuneşti şi Jupâneşti, în judeţul Gorj.

Nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Drumuri închise şi restricţii din cauza zăpezii

CNAIR a închis sectoare de drum sau a instituit restricţii de tonaj pe mai multe drumuri naţionale din Bacău, Buzău şi Vrancea şi cauza ninsorii şi a viscolului puternic, care determină vizibilitate redusă. 

Astfel, pe DN 11 între Poiana Sărată – Oneşti şi pe DN 2G între Bacău – Moineşti, judeţul Bacău, CNAIR a instituit, vineri dimineaţă, restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 3,5 tone, din cauza ninsorilor abundente si viscolului care determină vizibilitate redusă.

Pe parcursul nopţii, CNAIR a decis închiderea DN 23B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, şi a DN 2N, între localităţile Bogza şi Dumbrăveni, în judeţul Vrancea, din cauza ninsorilor abundente si viscolului care determină vizibilitate redusă.

Totodată, compania a instituit restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maximă admisă mai mare de 3,5 tone pe DN 22, între localităţile Râmnicu Sărat şi Băile, judeţul Buzău, din cauza viscolului.

Autocar cu 40 de persoane, blocat pe un drum din Harghita după ce toată noaptea a nins

Un autocar cu 40 de persoane a rămas blocat vineri pe raza localităţii Lacu Roşu, judeţul Harghita, din cauza drumurilor înzăpezite. Nu sunt probleme cu persoanele din mijlocul de transport în comun, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, pentru deblocarea autocarului intervin două utilaje. Autovehiculul a rămas blocat pe DN 12 C, la Lacu Roşu, localitate componentă a municipiului Gheorgheni.

”DN 12 C este blocat din cauza înzăpezirii, pe raza localităţii Lacu Roşu. Un autocar cu 40 de persoane este blocat pe drum. Intervin două utilaje de la Drumuri Naţionale. Nu sunt probleme cu persoanele din autocar”, a transmis ISU Harghita.

De asemenea, şi alte drumuri din Harghita sunt înzăpezite, iar accesul pe ele nu este posibil.

Pe DN 15, la Pasul Creangă, se acţionează cu două utilaje de la Districtul Borsec pentru deszăpezire. Accesul maşinilor nu este posibil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici