Vrăjitoarea Vanessa a fost eliberată din arest şi va fi cercetată în libertate pentru escrocarea şi şantajarea Oanei Zăvoranu

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, eliberarea din arest a Roxanei Lider, cunoscută ca vrăjitoarea Vanessa, în dosarul în care este acuzată că a escrocat-o şi şantajat-o pe Oana Zăvoranu.

Urmărește
313 afișări
Imaginea articolului Vrăjitoarea Vanessa a fost eliberată din arest şi va fi cercetată în libertate pentru escrocarea şi şantajarea Oanei Zăvoranu

Vrăjitoarea Vanessa a fost eliberată din arest şi va fi cercetată în libertate pentru escrocarea şi şantajarea Oanei Zăvoranu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vrăjitoarea "Vanessa" a cerut în 13 septembrie, la Tribunalul Ilfov, înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea. Instanţa a respins cererea Roxanei Lider, decizia fiind contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat miercuri recursul.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis, joi, cererea Roxanei Lider şi au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea Chitila, unde aceasta are domiciliul. Decizia instanţei este definitivă, astfel că Roxana Lider va fi cercetată în libertate.

Mincă Rada, cunoscută ca vrăjitoarea Melissa, Sava Craiff Buzea şi Ion Constantin vor fi judecaţi în continuare în arest.

Cei patru au fost trimişi în judecată în luna mai, în stare de arest, pentru escrocarea şi şantajarea Oanei Zăvoranu. Alături de aceştia sunt judecate alte şapte persoane, între care şi denunţătorul fostului procuror Maximilian Bălăşescu, acuzat de corupţie.

Procurorul învestit iniţial cu soluţionarea cazului vrăjitoarelor, Maximilian Bălăşescu, a fost arestat, în 1 februarie, fiind acuzat că a cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul.

După arestarea anchetatorului, cazul vrăjitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a Roxanei Lider, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi şantaj în formă continuată, Radei Mincă, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, a lui Sava Craiff Buzea, zis Manix, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi a lui Ion Constantin, zis Şonot sau Şoni, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi şantaj în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Ştefan Mincă, zis Rosovelt, Ştefan Ionuţ Voicu, zis Fane, Elena Ştefan, toţi pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi Remus Mincă, zis Nat, arestat în altă cauză, pentru instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Procurorii l-au trimis în judecată în această cauză şi pe Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denunţat pe procurorul Maximilian Bălăşescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducând la arestarea şi trimiterea în judecată a anchetatorului pentru fapte de corupţie. În procesul vrăjitoarelor, Dobrescu va fi judecat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, inculpaţii, aflaţi în complicitate, îşi atrăgeau victimele printr-un plan minuţios elaborat, utilizând două metode de racolare a acestora. Astfel, Rada Mincă şi Roxana Lider îşi făceau publicitate în mass-media, unde se prezentau ca "vrăjitoare" sau "clarvăzătoare", arătându-şi disponibilitatea unor aşa-zise consultaţii în urma cărora erau contactate de către victime.

De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Mincă şi Lider identificau persoane publice, cu mare potenţial financiar, care se găseau în diferite situaţii defavorabile (în general în conflict cu alte persoane publice) "şi le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte iniţiate de ele", au arătat procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

Prin aceste metode, vrăjitoarele Vanessa şi Melissa luau legătura cu victimele, cărora le solicitau la început, pentru iniţierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte precum articole personale de îmbrăcăminte, păpuşi, piroane, cuţite, iconiţe, miere de albine. Ulterior, pentru desfăşurarea ritualului care se prelungea în timp sub diferite pretexte, acestea cereau bijuterii sau autoturisme şi sume de bani din ce în ce mai mari.

Potrivit procurorilor, Oana Zăvoranu a fost determinată de către inculpaţi să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate fiind vorba "cămătărie disimulată".

Totodată, în perioada februarie - septembrie 2011, Oana Zăvoranu a fost deposedată de o serie de bunuri mobile şi imobile şi mai multe sume de bani şi, ulterior, şantajată şi ameninţată de către inculpaţi, în condiţiile în care aceştia se cunoşteau între ei, iar unii erau în relaţii de rudenie.

Dosarul este judecat de magistraţii Tribunalului Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici