Zeci de pensionari din Galaţi au stat noaptea la coadă ca să plătescă primii taxele şi impozitele locale: "Noi suntem obişnuiţi cu cozile. Pe vremea lui Ceauşescu am stat la coadă la pâine şi lapte, acum la taxe"

Zeci de persoane din Galaţi au petrecut ore întregi la coadă pentru a fi primele care îşi plătesc taxele şi impozitele locale. Primii oamenii au venit în faţa Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale la ora 5.00, spunând că vor să scape rapid de obligaţiile către buget.

Urmărește
507 afișări
Imaginea articolului Zeci de pensionari din Galaţi au stat noaptea la coadă ca să plătescă primii taxele şi impozitele locale: "Noi suntem obişnuiţi cu cozile. Pe vremea lui Ceauşescu am stat la coadă la pâine şi lapte, acum la taxe"

Zeci de pensionari din Galaţi au stat noaptea la coadă ca să plătescă primii taxele şi impozitele locale: "Noi suntem obişnuiţi cu cozile. Pe vremea lui Ceauşescu am stat la coadă la pâine şi lapte, acum la taxe"

Anunţul conform căruia ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale se deschid luni dimineaţă i-a scos din case pe pensionarii gălăţeni. Pe parcursul nopţii, ei s-au aşezat la coadă în faţa sediului instituţiei.

Aproximativ 200 de persoane au stat patru ore în frig până când funcţionarii au deschis uşile clădirii. În acel moment, oamenii de la coadă s-au îmbulzit şi s-au certat. Până la urmă, oamenii au fost calmaţi de paznicii instituţiei.

”Aşa mi-a plăcut toată viaţă, sa fiu primul. Să scap primul de datorii, de obligaţii. Anul acesta am venit târziu, am ajuns pe la 5 şi un sfert. Noi suntem obişnuiţi cu cozile. Pe vremea lui Ceauşescu am stat la coadă la pâine şi lapte, acum la taxe”, a spus unul dintre pensionarii aflaţi la coadă.

Alţi pensionari s-au grăbit să plătească taxele şi impozitele locale pentru a beneficia de bonificaţia oferită de Primărie celor care îşi achită integral obligaţiile fiscale către bugetul local.

”Am venit să-mi achit datoriile şi să plec acasă să mă culc înapoi. Noi vrem să scăpăm de datoriile pe care le avem către stat, ca statul să nu vină la uşa mea şi să zică: <nu aţi plătit>. Asta ne interesează, să plătim datoriile şi să beneficiem de reducerea oferită de Primărie”, a spus alt pensionar.

Taxele şi impozitele locale pot fi plătite şi online, pe platforma ghiseul.ro. Deşi numeroşi gălăţeni au parola şi id-ul atribuite de organul fiscal pentru a accesa platforma, majoritatea achită taxele şi impozitele tot la sediile direcţiei de fiscalitate.

”Nu am încercat să plătesc online, noi aşa ne-am învăţat, suntem de modă veche. Venim aici şi stăm la rând şi plătim, ne-am obşnuit aşa”, a explicat o femeie din mulţime.

Conform statisticilor, peste 10.000 de gălăţeni au conturi pe platforma de plată online a taxelor şi impozitelor. Deşi autorităţile se laudă cu această cifră, cozile de la ghişee sunt foarte mari.

”Gălăţenii folosesc ghiseul.ro într-un număr mai mare faţă de cei din alte localităţi din ţară, sunt undeva la 10.000 de utilizatori din circa 160.000 care achită astfel taxele. Este mai mult faţă de alte oraşe, Galaţiul fiind chiar premiat în acest sens. Sunt într-adevăr puţini cei 10.000, dar sperăm că anul acesta va creşte numărul lor”, a declarat directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite, Daniel Stadoleanu.

Conform prevederilor Codului Fiscal, obligaţiile către bugetul local pot fi plătite cu bonificaţie până pe 31 martie. De reducerea de 10% beneficiază contribuabilii care plătesc integral taxele şi impozitele aferente anului 2018. În Galaţi, obligaţiile fiscale la bugetul local pot fi plătite la patru puncte de lucru ale Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici