Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autorităţile clujene

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la la para judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris, va fi premiat de autorităţile clujene.

Urmărește
804 afișări
Imaginea articolului Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autorităţile clujene

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autorităţile clujene

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat sâmbătă că va propune Consiliului local premierea sportivului, „un gest simbolic prin care comunitatea noastră să îşi arate aprecierea pentru exemplul remarcabil pe care acest tânăr ni-l oferă”.

Edilul a scris pe Facebook că medalia de aur la judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris este o reuşită istorică pentru sportul românesc, pentru sportul clujean: „Suntem mândri de performanţele sale şi îi mulţumim”.

Judoka Alexandru Bologa este Cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca din anul 2022 şi se menţine pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, cu medalii importante câştigate la Tokyo (2020), Rio (2016), la campionate mondiale şi europene, fiind cel mai tânăr medaliat judoka la Jocurile Paralimpice şi primul medaliat nevăzător român la judo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici