- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (31.12.2016, 20:04)
- Iulian Coşuleţu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai importante realizări ale handbalului românesc în 2016
Chiar în ultima zi a anului, Federaţia Română de Handbal a prezentat o fotografie cu cele mai importante realizări ale handbalului românesc în 2016, iar pe primul loc ar fi câştigarea trofeului Ligii Campionilor de CSM Bucureşti, după o finală cu Gyor, disputată chiar la Budapesta, scrie ProSport.
Urmărește
190 afișări
Cele mai importante realizări ale handbalului românesc în 2016
1. Trofeul Ligii Campionilor obţinut de CSM Bucureşti
Chiar de la prima prezenţă în Liga Campionilor, campioana României a reuşit să uimească lumea handbalul internaţional, prin calificarea în Turneul Final 4, deşi a încheiat pe locul 4 în grupa principală. Atât dubla victorie cu Rostov-Don, dar mai ales succesele de la Budapesta cu Vardar Skopje şi Gyor au fost de poveste şi vor rămâne pentru totdeauna în istorie. România s-a impus din nou în principala competiţie intercluburi la feminin după o pauză de 52 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
2. Victoriile echipei României cu Belarus şi Polonia în preliminariile CE 2018
Deşi nu a fost vorba despre un turneu final, naţionala masculină a reuşit nişte rezultate cu care nu ne-am mai întâlnit în ultimii ani. Poate de la acel baraj cu Rusia din 2010, în urma căruia România s-a calificat pentru ultima dată la un Campionat Mondial. Cu noul selecţioner la timonă, Xavier Pascual, România se află în faţa unei calificări la un Campionat European după o pauză de 22 de ani.
3. Calificarea României la Jocurile Olimpice de la Rio
Din 8 în 8 ani, România participă la Jocurile Olimpice de vară cu naţionala feminină. Tradiţia s-a respectat şi cu această ocazie, după un turneu preolimpic în care naţionala a zdrobit Danemarca chiar la ea acasă. Acel succes a fost suficient pentru ca Neagu & Co să ajungă la Rio. Din păcate, turneul olimpic nu a fost gestionat la adevărata lui valoare, iar acolo România a capotat, dar în acest caz este vorba despre altă poveste.
4. Medalia de bronz la Mondialul de tineret
Pentru prima dată după mulţi ani, o generaţie reuşeşte să se menţină în top. Din fericire, echipa lui Laslo, Bazaliu (chiar dacă s-a accidentat înainte de Rusia), Dumanska, Corban, Ostase şi Ilie a dovedit că rezultatul de acum 2 ani din Macedonia, când a cucerit aurul mondial la U18, nu a fost deloc întâmplător. Handbalul feminin chiar are viitor, depinde acum cum va fi gestionată valoarea acestor fete.
5. Anul marilor victorii cu Norvegia şi Rusia
În faţa a peste 7.000 de spectatori, România a învins Norvegia la feminin după o pauză de 16 ani la nivel oficial. S-a întâmplat la Cluj, în preliminariile pentru Campionatul European. La turneul final din Suedia s-a rupt lanţul ghinioanelor şi cu Rusia. Campioana olimpică a fost doborâtă fix după 20 de ani. În 1996, România învingea Rusia cu Marian Tîrcă în echipă, acum, la Helsingborg, vechea rivală a fost doborâtă cu Denisa Dedu, portarul promovat de antrenoarea de la Braşov. În urma acestor victorii, România a terminat pe locul 5 în Europa.
6. Titlul mondial universitar la masculin
Naţionala masculină universitară a dat primul semnal că băieţii îşi anunţă revenirea la cel mai înalt nivel. Cu Ionuţ Iancu şi Demis Grigoraş în mare formă la Mondial Universitar de la Malaga, România a obţinut un rezultat notabil pentru handbalul masculin, de încurajare pentru ce s-ar putea să urmeze. Ca bonus, fetele au câştigat medalia de argint.
7. Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2015
Deşi discutăm despre o distincţie pe anul trecut, interul stânga a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în urma voturilor exprimate în acest an.
8. Arbitrii Stoia şi Florescu
Arbitrajul românesc a avut trecut, are prezent şi poate avea şi viitor dacă va merge pe calea dreptăţii. Arbitrele Diana Florescu şi Anamaria Stoia au ţinut steagul sus pentru arbitrajul românesc şi în 2016. Ele au fost desemnate să conducă inclusiv finala mică a Campionatului European din Suedia.
9. Retragerea Aureliei Brădeanu
Este un moment memorabil pentru handbalul românesc, având în vedere că discutăm despre retragerea celei mai galonate jucătoare la echipa naţională în ultimele două decenii. Brădeanu a adunat nu mai puţin de 17 turnee finle, un record care va fi foarte greu de egalat în următorii ani.
10. Narcisa Lecuşanu, om cu greutate la EHF
După alegerile de la EHF, Narcisa Lecuşanu a reuşit să pătrundă în structurile de conducere ale forului european. Ea a intrat chiar în Comitetul Executiv, aşadar are multă greutate pe plan internaţional. Lecuşanu este şi singura reprezentantă a României care a reuşit să prindă un loc în organismul european.
Citeşte şi: Michael Schumacher, la trei ani după accidentul la schi. Fostul sportiv nu se poate ridica din pat
Citeşte şi: S-au pus în vânzare abonamentele şi biletele pentru Campionatul European de Gimnastică de la Cluj
Citeşte şi: Agenţia Rusă Antidoping recunoaşte existenţa unei conspiraţii instituţionale în materie de dopaj
Citeşte şi: 2016, an negru pentru fotbalul românesc. Lista oamenilor din fotbal care au decedat în acest an
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe