- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (04.02.2022, 15:24)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Ceremonia de deschidere a Jocurilor de iarnă de la Beijing. Momentul în care delegaţia României intră în arenă
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 a început vineri seară (în China), culminând pregătirile care au fost afectate de pandemia COVID-19 şi de criticile privind drepturile omului în China, care au determinat mai multe ţări să organizeze un boicot diplomatic.
Urmărește
673 afișări
Ceremonia de deschidere a Jocurilor de iarnă de la Beijing. Momentul în care delegaţia României intră în arenă
Aceasta a început la scurt timp după ce preşedintele Xi Jinping şi preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, au intrat în emblematicul stadion Cuibul de pasăre, acesta fiind împodobit de steagurile celor 91 de naţiuni şi regiuni participante.
Delegaţia României, alcătuită din 22 de sportivi, a trecut a 45-a, precedată de Marea Britanie şi urmată de sportivii ce concurează sub steagul Comitetului Olimpic Rus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Regizat de Zhang Yimou, care şi-a reluat rolul de la Jocurile de vară de la Beijing din 2008, evenimentul e prezentat de 3.000 de artişti, pe o scenă compusă din 11.600 de metri pătraţi de ecran LED de înaltă definiţie care semăna cu o suprafaţă de gheaţă.
Toţi artiştii sunt oameni obişnuiţi din Beijing şi din provincia vecină Hebei, ceremonia având ca fir central „Povestea unui fulg de zăpadă".
Spectacolul, desfăşurat la temperaturi de aproximativ -4C la început, a fost programat să dureze aproximativ jumătate din durata maratonului de patru ore din 2008, tot la Cuibul de păsări.
Mulţimea din tribune a fost în număr redus, organizatorii hotărând luna trecută să nu vândă bilete la evenimentele olimpice pentru a limita răspândirea COVID-19. O "buclă închisă" separă concurenţii şi restul personalului de publicul chinez pe toată durata Jocurilor Olimpice.
Deşi de o amploare mai mică decât Jocurile de vară, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing sunt organizate de o Chină mult mai prosperă, mai puternică, mai încrezătoare şi mai conflictuală sub conducerea lui Xi.
Boicot diplomatic
Găzduirea Jocurilor Olimpice de către China a atras critici încă de când Comitetul Olimpic Internaţional a selectat Beijingul în 2015, iar ţări precum Statele Unite, Marea Britanie şi Australia au organizat boicoturi diplomatice, ceea ce înseamnă că nu au trimis reprezentanţi guvernamentali la Jocuri.
Preşedintele rus Vladimir Putin, invitatul străin principal, a sosit vineri pentru o întâlnire cu Xi, înaintea ceremoniei de deschidere, aducând un acord de creştere a livrărilor de gaze naturale către China pe fondul tensiunilor în creştere cu Occidentul şi obţinând un angajament din partea lui Xi de a aprofunda cooperarea reciprocă.
Radiodifuzorul de stat chinez CCTV a remarcat că Putin, la fel ca şi China, şi-a exprimat opoziţia faţă de "politizarea" Jocurilor.
Directorul Zhang a declarat că ceremonia ţine cont de contextul global schimbat, inclusiv de pandemia şi de ceea ce a spus el că sunt forţe ostile care „suprimă şi înnegresc" China.
„În această situaţie globală nouă şi complexă, Jocurile Olimpice de iarnă vor arăta încrederea şi mândria poporului chinez, dragostea poporului chinez, afecţiunea chinezilor pentru popoarele lumii", a declarat el pentru agenţia de presă de stat Xinhua.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate