Decizia TAS a aruncat-o în depresie pe americanca Jordan Chiles, deposedată de medalia de bronz la sol / Reacţia Federaţiei americane de gimnastică

Jordan Chiles, sportiva din SUA care ar urma să rămână fără medalia de bronz obţinută în proba de sol de la JO, a reacţionat pe reţelele de socializare.

Urmărește
2651 afișări
Imaginea articolului Decizia TAS a aruncat-o în depresie pe americanca Jordan Chiles, deposedată de medalia de bronz la sol / Reacţia Federaţiei americane de gimnastică

Decizia TAS a aruncat-o în depresie pe americanca Jordan Chiles, care a fost deposedată de medalia de bronz

„Îmi iau acest timp pentru a mă retrage de pe reţelele sociale pentru binele sănătăţii mele mintale. Vă mulţumesc”, a postat sportiva din SUA pe Instagram, în urmă cu doar câteva minute.

Ar fi fost prima medalie olimpică individuală pentru Chiles. Cu toate acestea, decizia venită de la TAS nu este executorie, având doar un rol consultativ. Trebuie ca Federaţia Internaţională de Gimnastică să ia act şi să anunţe noul clasament.

Tribunalul de la Lausanne a acceptat cererea făcută de Ana Maria Bărbosu şi recomandă ca sportiva să primească medalia de bronz.

Cum ar arăta clasamentul, dacă FIG adoptă decizia TAS:
Rebeca Andrade - 14.166
Simone Biles - 14.133
Ana Maria Bărbosu - 13.700
Sabrina Voinea - 13.700
Jordan Chiles - 13.666
Alice D'Amato - 13.600
Rina Kishi - 13.166
Ou Yushan - 13.000
Manila Esposito - 12.133

La doar câteva zeci de minute după publicarea deciziei celor de la TAS, Federaţia SUA de Gimnastică a reacţionat pe reţeaua de socializare X:

„Suntem devastaţi de hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv în ceea ce priveşte exerciţiul la sol. Cererea de reevaluare a valorii de dificultate a exerciţiului la sol al lui Jordan Chiles a fost depusă cu bună credinţă şi, după părerea noastră, în conformitate cu regulile FIG pentru a asigura o evaluare corectă.

Pe parcursul procesului de apel, Jordan a fost supusă unor atacuri constante, complet nefondate şi extrem de dureroase pe reţelele sociale. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm aceste atacuri şi pe cei care le susţin, le încurajează sau le iniţiază. O apreciem pe Jordan pentru modul în care s-a comportat cu integritate atât pe terenul de competiţie, cât şi în afara acestuia, şi continuăm să o sprijinim şi să o susţinem”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici