Deputatul Giurgiu propune modificarea modului de organizare a Cupei României

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a adresat, miercuri, o scrisoare deschisă preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, prin care solicită modificarea modalităţii de organizare a Cupei României la fotbal, care "dezavantajează" în actuala formă echipele din ligile inferioare.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Deputatul Giurgiu propune modificarea modului de organizare a Cupei României

Deputatul Giurgiu propune modificarea modului de organizare a Cupei României

Giurgiu a arătat că echipele mici, în loc să joace în faţa propriilor suporteri, pe terenul lor, sunt nevoite să joace pe terenul formaţiilor din prima divizie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cu toate că această competiţie se adresează tuturor echipelor de fotbal din România, începând cu acest an echipele mici sunt clar dezavantajate de noul sistem de desfăşurare. Dacă până anul trecut toate echipele mici se luptau în tururile preliminare pentru a ajunge în şaisprezecimi să poată juca cu echipele mari din Liga I, pentru a aduce în faţa propriilor suporteri echipe puternice, iată că instituţia pe care o conduceţi a hotărât să schimbe modul de programare al meciurilor. Astfel, echipele mici, în loc să joace în faţa propriilor suporteri pe terenul lor, sunt nevoite să joace pe terenul echipelor din prima divizie", a explicat deputatul PDL.

Acesta a precizat că în, urma acestei decizii, "dispare egalitatea de şanse", iar suporterilor, care aşteaptă o calificare în şaisprezecimi a echipei lor favorite, li se ia posibilitatea de a urmări, pe viu, meciul acesteia cu o echipă mai puternică.

"În acest fel scade, din păcate, interesul suporterilor pentru competiţie", a subliniat Mircia Giurgiu.

El l-a întrebat pe şeful FRF ce şanse ar putea avea echipele din Liga a III-a, precum Sănătatea Cluj, FC Zlatna, Gloria Bistriţa II pe terenul unor formaţii din Liga I, cum sunt FC Timişoara, Dinamo sau Universitatea Craiova.

"În aceeaşi situaţie se află şi echipele din Liga a II-a care au fost obligate să joace pe terenul echipelor din prima ligă, precum CSM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Giurgiu, Sportul Studenţesc, Farul Constanţa, CS Otopeni şi Dunărea Galaţi", a spus Giurgiu.

Deputatul democrat-liberal consideră că actualul sistem este "nedreptat" şi nu acordă şanse egale echipelor din ligile inferioare care luptă pentru a ajunge să întâlnească echipe din Liga I pe propriul teren şi în faţa suporterilor.

"Se pierde, astfel, interesul pentru fotbal şi nu cred că este în beneficiul acestui sport şi al suporterilor din ligile inferioare modificarea programării meciurilor. Şi în competiţiile europene se acordă şanse egale, fiind organizate meciuri tur-retur, pe teren propriu şi în deplasare, pentru a nu fi favorizate/defavorizate echipele. Doar în finale se joacă pe teren neutru, într-un oraş stabilit cu un an înainte", a afirmat Giurgiu.

Acesta i-a propus lui Mircea Sandu să se revină la modalitatea prin care echipele de ligile inferioare să fie gazde în meciurile cu echipe din Liga I, cel puţin în şaisprezecimile Cupei României, şi să se stabilească un program prin care meciurile să se joace tur-retur "pentru a asigura egalitate de şanse pentru fiecare dintre echipe şi pentru a putea fi urmărite şi de suporterii echipelor din ligile inferioare".

Până în 2009, echipele din ligile inferioare erau gazde ale partidelor cu formaţiile din Liga I din 16-imile Cupei României. Începând din acest sezon, gazdele întâlnirilor din faza 16-imilor Cupei României se stabilesc prin tragere la sorţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici