Echipa naţională de fotbal a Franţei a câştigat meciul împotriva extremei drepte

Surprinzătoarea clasare a Reuniunii Naţionale (RN), de extremă dreapta, pe locul al treilea în alegerile parlamentare din Franţa a bucurat mai mulţi membri ai echipei naţionale de fotbal care au îndemnat oamenii să voteze împotriva partidului lui Marine Le Pen.

Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului Echipa naţională de fotbal a Franţei a câştigat meciul împotriva extremei drepte

"Uşurarea este la fel de mare ca anxietatea din ultimele săptămâni", a declarat fundaşul Jules Koundé. "Felicitări tuturor francezilor care s-au mobilizat pentru a se asigura că această ţară frumoasă care este Franţa nu va fi condusă de extrema dreaptă".

O coaliţie a stângii franceze a obţinut cele mai multe locuri în turul al doilea al alegerilor, împingându-i pe centriştii preşedintelui Emmanuel Macron pe locul al doilea şi, într-o surpriză uluitoare, trimiţând RN de extremă dreapta pe locul al treilea, relatează Politico.

"Felicitări tuturor celor care s-au prezentat în faţa pericolului cu care se confrunta frumoasa noastră ţară", a declarat atacantul Marcus Thuram. "Trăiască diversitatea, trăiască Republica, trăiască Franţa. Lupta continuă".

De la debutul campionatului de fotbal Euro 2024, la jumătatea lunii iunie, Les Bleus au vorbit deschis despre ascensiunea extremei drepte în Franţa.

Înainte de al doilea tur de scrutin, căpitanul şi vedeta Kylian Mbappé a declarat: "Nu ne putem lăsa ţara în mâinile acestor oameni".

Le Pen i-a răspuns lui Mbappé, subliniind "tendinţa actorilor, fotbaliştilor şi cântăreţilor de a veni şi de a le spune francezilor cum ar trebui să voteze", în timp ce sunt "milionari şi miliardari". Ea i-a cerut sportivului francez să "dea dovadă de reţinere" şi a declarat: "Francezii s-au săturat să primească lecţii şi sfaturi despre cum să voteze".

Indiferent dacă fotbaliştii au influenţat sau nu votul, echipa franceză a jubilat pe măsură ce amploarea înfrângerii lui Le Pen a devenit clară.

Duminică seară, mijlocaşul Aurélien Tchouaméni a salutat "victoria poporului", în timp ce fundaşul Ibrahima Konaté a postat o serie de emoji-uri care par să indice bucuria sa că extrema dreaptă a fost împiedicată să conducă guvernul.

Echipa de fotbal a Franţei joacă împotriva Spaniei în semifinalele Euro 2024, marţi seara, la Munchen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici