- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (08.07.2022, 15:58)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Echipele din Superligă se familiarizează cu protocolul VAR. Când se foloseşte asistenţa video
Până la startul Superligii, Comisia Centrală a Arbitrilor va prezenta tuturor echipelor participante informaţiile necesare pentru primul sezon cu asistenţă video, informează frf.ro.
Urmărește
140 afișări
Sursa foto: Federaţia Română de Fotbal
Alexandru Deaconu, manager VAR în România, s-a întâlnit deja cu jucătorii şi staff-urile mai multor echipe din prima ligă, CS Mioveni, FCSB, Chindia Târgovişte, Hermannstadt, CFR Cluj, Universitatea Cluj, UTA Arad.
În preziua Supercupei României, şi componenţii echipei Sepsi OSK fac cunoştinţă în detaliu cu protocolul de implementare a sistemului VAR.
În prezentarea CCA sunt detaliate cele 4 situaţii în care poate interveni sistemul VAR, iar participanţii la joc sunt instruiţi legat de modalitatea prin care o decizie luată pe terenul de joc poate fi validată sau schimbată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Când se foloseşte VAR
Goluri
Rol de asistenţă a „centralului” în a determina dacă în faza premergătoare înscrierii unui gol a existat vreun incident care poate duce la anularea reuşitei. Jocul este întrerupt doar odată ce mingea a trecut linia porţii, pentru a nu afecta cursivitatea partidei.
Penalty
Rol de a clarifica situaţiile de acordare a loviturilor de la 11 metri. Poate decide acordarea unui penalty sau anularea unei decizii iniţiale de a acorda lovitura de pedeapsă.
Eliminare
Rol în identificarea situaţiilor în care se impune acordarea unui cartonaş roşu sau anularea unei astfel de decizii.
Identitatea jucătorilor
Atunci când arbitrul acordă cartonaşe jucătorilor, VAR va confirma arbitrului identitatea jucătorilor ce meritau sancţiunea.
Care este procedura VAR
Pas 1: Producerea incidentului
”Centralul” informează arbitrul VAR sau arbitrul VAR îi recomandă ”centralului” analizarea incidentului/deciziei luate iniţial.
Pas 2: Vizionarea fazei şi recomandarea VAR
Faza este revăzută în camera VAR, iar arbitrul video îl anunţă pe ”central” ceea ce se vede prin intermediul sistemului de comunicare.
Pas 3: Luarea deciziei
„Centralul” hotărăşte fie să revadă şi el faza pe monitorul aflat la marginea terenului, fie acceptă informaţiile primite din camera VAR şi ia decizia corespunzătoare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Simone Biles devine cea mai tânără persoană care primeşte cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite. Ce spune Biden despre sportivă VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe