- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FRF precizează că nici echipa Săgeata Năvodari nu are drept de promovare
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a precizat, luni, pe site-ul oficial, că Săgeata Năvodari se află pe lista formaţiilor care nu au voie să promoveze timp de trei sezoane în categoria superioară, deşi echipa dobrogeană nu se afla pe lista publicată iniţial.
"Operaţiunea juridică efectuată de către CS Săgeata Stejaru în anul 2010 nu este susceptibilă de încălcare a principiilor menţionate în art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice. În urma verificărilor efectuate rezultă că, într-adevăr, în anul 2009 CS Săgeata Stejaru a obţinut dreptul de participare în Liga a II-a fără a fi respectat principiul meritului sportiv. În concluzie, CS Săgeata Năvodari nu are dreptul de a participa într-o categorie competiţională superioară pentru o perioada de trei ani competiţionali începând cu sezonul 2009 - 2010", se arată în comunicatul FRF.
În schimb, departamentul juridic al FRF precizează că ACSMU Politehnica Iaşi are drept de promovare în Liga I, deoarece nu are nicio legătură cu SC Politehnica Iaşi SA, care a retrogradat la finalul sezonului 2009/2010 în Liga a II-a şi, ulterior, s-a desfiinţat. "Prin Încheierea nr. 32 pronunţată de Judecătoria Câmpina la data de 23 august 2010 s-a admis cererea formulată de către CS Tricolorul Breaza cu privire la comasarea prin absorbţie a Clubului Sportiv Navobi Charity Cup Iaşi, în urma comasării schimbându-se denumirea clubului CS Tricolorul Breaza în ACSMU Politehnica Iaşi. Rezultă astfel că ACSMU Politehnica Iaşi (denumită anterior CS Tricolorul Breaza) nu încalcă principiile prevăzute de art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice. Deoarece este posibil să existe o confuzie de denumire între clubul ACSMU Politehnica Iaşi şi SC FC Politehnica Iaşi SA, probabil că acesta este motivul pentru care s-a afirmat ca prima grupare nu ar avea drept de promovare. Precizăm că SC FC Politehnica Iaşi SA nu participă la nici o competiţie organizată de FRF sau LPF, neexistând nici o legătură între cele două grupări", a adăugat departamentul juridic al FRF.
FRF a anunţat, săptămâna trecută, că grupările care au efectuat operaţiuni juridice începând cu anul 2008 intră sub incidenţa prevederilor regulamentare, neavând dreptul de promovare într-o categorie competiţională superioară pentru o perioadă de trei ani din momentul afilierii clubului respectiv la FRF.
Cluburile anunţate iniţial de FRF că nu au voie să promoveze timp de trei ani erau următoarele: SC FC UTA SA - afiliat în 2010, SC FC Silvania SA - afiliat în 2008, SC FC Viitorul Constanţa SA - afiliat în 2009, FCM Oneşti - afiliat în 2010, SC FC Voluntari SA - afiliat în 2010, AS CS Buftea - afiliat în 2010, CS Baloteşti - afiliat în 2010, FC Chindia Târgovişte - afiliat în 2010, AFC Filipeştii de Pădure - afiliat în 2010, SC FC Drobeta SA - afiliat în 2010, SC Sport Club FC Piatra Olt SA - afiliat în 2010, FC Hunedoara - afiliat în 2010, CS FC Maramureş Universitar Baia Mare - afiliat în 2010, CS FCM Alexandria - afiliat în 2009, CS Sportul Vişina Nouă - afiliat în 2009, CS Argeşul Mihăileşti 2009 - afiliat în 2009, AFC Odorheiul Secuiesc - afiliat în 2009, CS Minerul Motru 2008 - afiliat în 2009, FCM Avântul Reghin - afiliat în 2009, Sport Club Municipal - Petrotub Roman - afiliat în 2009, CSM Paşcani - afiliat în 2009. Acestora li se adaugă Săgeata Năvodari.
Comitetul de Urgenţă al FRF a introdus un nou articol în ROAF, prin care se interzic schimbarea sediului unui club, schimbarea denumirii sau cesiunea de acţiuni între diferite grupări, divizarea sau comasarea unui club, schimbarea acţionariatului în vederea promovării sau obţinerii licenţei.
Potrivit site-ului FRF, articolul 5 bis, "Integritatea competiţiilor, Principiile de promovare şi retrogradare", care a intrat deja în vigoare, prevede, printre altele, următoarele:
"(...) 3. Modificarea formei juridice sau a structurii unui club pentru a facilita calificarea pe merit sportiv sau/şi primirea unei licenţe pentru campionatul unei ligi naţionale, în detrimentul integrităţii sportive a unei competiţii, este interzisă. Aceasta include, de exemplu: schimbarea sediului, schimbarea denumirii sau cesiunea de acţiuni între diferite cluburi, precum şi divizarea sau comasarea unui club, schimbarea acţionariatului. (...) 5. Pentru încălcarea dispoziţiilor alin. 3, cluburile respective vor fi sancţionate cu interzicerea dreptului de promovare într-o categorie superioară pentru 3 ani competiţionali".
Constatarea abaterilor de la principiile de promovare şi retrogradare, precum şi soluţionarea eventualelor litigii sunt de competenţa Comisiei de Disciplină a FRF, iar hotărârea acesteia va putea fi atacată cu recurs la Comisia de Recurs a FRF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO