Germanul Thomas Müller se retrage din fotbalul internaţional la 34 de ani

Atacantul german Thomas Müller a anunţat luni că pune punct carierei sale internaţionale după 14 ani de activitate şi după ce Germania a fost eliminată de la Campionatul European.

Urmărește
111 afișări
Imaginea articolului Germanul Thomas Müller se retrage din fotbalul internaţional la 34 de ani

Germanul Thomas Mueller se retrage din fotbalul internaţional la 34 de ani

Fotbalistul în vârstă de 34 de ani a jucat la al optulea şi ultimul său turneu pe 5 iulie, în înfrângerea Germaniei cu 2-1 în sferturile de finală cu Spania, unde a fost introdus ca rezervă în minutul 80.

Müller a ajutat Germania să câştige Cupa Mondială din 2014 şi are al treilea cel mai mare număr de prezenţe pentru echipa naţională, cu 131 de selecţii şi 45 de goluri.

El a câştigat, de asemenea, Gheata de Aur şi titlul de „Cel mai bun tânăr jucător” al Cupei Mondiale din 2010, când Germania a terminat pe locul al treilea.

„Întotdeauna m-a făcut foarte mândru să joc pentru ţara mea. Am sărbătorit împreună şi uneori am vărsat o lacrimă împreună", a declarat Müller într-un videoclip de adio difuzat pe reţelele sociale.

„Când am avut privilegiul de a face prima mea apariţie internaţională, nu aş fi visat niciodată la toate acestea. Aş dori să le mulţumesc tuturor fanilor şi coechipierilor mei din Germania pentru sprijinul lor de-a lungul anilor. Luaţi cu voi entuziasmul şi bucuria de la Euro din acest an".

„Nimeni nu este ca Thomas Müller. Valoarea sa pentru fotbalul german nu poate fi supraestimată", a declarat şeful echipei naţionale germane, Rudi Voller.

„Indiferent dacă a fost cu Bayern sau cu echipa naţională în toţi aceşti ani, Thomas a dat întotdeauna fiecărei echipe o faţă, un caracter exemplar şi un atacant de top."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici