Jumătate din suporterele din Anglia şi Ţara Galilor suferă abuzuri sexiste la meciurile de fotbal

  • Aproape jumătate dintre femeile suportere ale fotbalului din Anglia şi Ţara Galilor au experimentat abuzuri sexiste sau misogine la meciuri.
  • Majoritatea nu au raportat niciodată acest lucru autorităţilor, a relevat miercuri un studiu realizat de organizaţia împotriva discriminării Kick It Out.
Urmărește
201 afișări
Imaginea articolului Jumătate din suporterele din Anglia şi Ţara Galilor suferă abuzuri sexiste la meciurile de fotbal

Jumătate din suporterele din Anglia şi Ţara Galilor suferă abuzuri sexiste la meciurile de fotbal

Fluierături „admirative”, chestionarea cu privire la cunoaşterea regulilor şi hărţuirea persistentă au fost câteva dintre formele de comportament sexist experimentate de cele 1 502 persoane intervievate, dintre care 7% au declarat că au fost atinse în mod nepotrivit, 3% au fost victime ale violenţei fizice şi 2% au fost agresate sau hărţuite sexual.

Deşi cercetarea a arătat că sexismul este încă o problemă semnificativă pentru femeile care asistă la meciuri, precum şi pentru fanii non-binari, 77% au declarat că se simt în siguranţă la meciuri şi patru din 10 au afirmat că experienţele lor s-au îmbunătăţit în timp.

Dar minorităţile etnice, membrii comunităţii LGBTQIA+, persoanele cu dizabilităţi şi tinerii au fost mai predispuşi să se simtă în nesiguranţă şi să experimenteze sexismul într-un cadru fotbalistic, se arată în studiu.

Marea majoritate a celor intervievate, 85%, au declarat că nu au raportat niciodată abuzul, în principal pentru că nu au crezut că ar face vreo diferenţă.

„Fotbalul trebuie să facă un pas înainte pentru a se asigura că sexismul este luat în serios şi că femeile se simt în siguranţă şi încrezătoare să raporteze discriminarea”, a declarat Hollie Varney, de la Kick It Out, citată de Reuters.

Cercetarea a evidenţiat, de asemenea, utilizarea limbajului sexist, 53% dintre respondenţi declarând că au experimentat sau au fost martori când femeilor li s-a spus că ar trebui să fie în altă parte, cum ar fi „înapoi în bucătărie”.

Folosind datele cercetării, Kick It Out a lansat o campanie pentru a se asigura că femeile fane ştiu că abuzul sexist este discriminare şi poate fi raportat, şi pentru a arăta fanilor bărbaţi cum pot contesta aceste comportamente atunci când le văd.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici