- Home
- Sport
- (23.09.2022, 23:42)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liga Naţiunilor, Liga B: Finlanda - România 1-1. Naţionala rămâne neînvinsă în faţa nordicilor, dar este ultima în grupă
- Naţionala de fotbal a României a remizat la Helsinki, vineri seară, scor 1-1.
- În Grupa 3 din Liga B a Nations League, tricolorii sunt ultimii, cu 4 puncte.
- Luni, de la ora 21:45, România va evolua pe stadionul „Giuleşti” cu liderul Bosnia-Herţegovina, 1-0 în faţa Muntenegrului, tot vineri seară.
Urmărește
2757 afișări
Liga Naţiunilor, Liga B: Finlanda - România 1-0. Gol Pukki. Naţionala n-a pierdut niciodată în istorie în faţa nordicilor
LIGA NAŢIUNILOR
Finlanda - ROMÂNIA 1-1
Pukki (12) / Tănase (52)
Într-o seară în care Ungaria a învins Germania în deplasare cu 1-0, România a reuşit doar o remiză cu Finlanda, scor 1-1, şi nu izbuteşte să părăsească ultima poziţie în grupă. În actualele preliminarii, singurele puncte au venit din duelurile cu nordicii (1-0 în Giuleşti, gol Bancu).
În ultima partidă din grupă, luni seară (ora 21:45), România o primeşte acasă, în Giuleşti, pe Bosnia, care a scăpat în câştigătoarea grupei, având 4 puncte avans faţă de Muntenegru, şi a rămas fără obiectiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
România speră ca Bosnia să facă experimente şi să trimită rezervele în partida de la Bucureşti. Echipa lui Edy Iordănescu trebuie să evite ultima poziţie, care trimite în Liga C a competiţiei.
Singura bucurie a serii de vineri este că România rămâne neînvinsă în faţa Finlandei, în 13 jocuri.
///////////////////////////////
PRIMA REPRIZĂ
România a intrat pe teren avându-l căpitan pe Răzvan Marin căpitan, mijlocaşul fiind la selecţia cu numărul 42 la naţională.
Alibec a fost vârful împins, iar Stanciu a fost ţinut rezervă, menajat probabil pentru partida cu Bosnia, din Giuleşti.
Teemu Pukki, de la Norwich, a deschis scorul în minutul 12 cu un şut din afara careului mare, fără speranţe pentru debutantul dintre buturi, Ionuţ Radu.
În minutul 33, triplă ocazie pentru România, cu două şuturi oprite de bară (Sorescu şi Raţiu) plus o re luare nefericită a lui Tănase.
REPRIZA A DOUA
România a început în atac, iar în minutul 52, Florin Tănase a împins balonul în plasă, egalând scorul. Pe final, naţionala a forţat victoria, aruncându-i în teren pe Cicâldău, Puşcaş, Stanciu, Cordea şi pe Drăguş, dar şi putea să primească gol pe contraatac.
În urma rezultatelor Finlanda - România 1-1 şi Bosnia - Munteanegru 1-0, situaţia în clasament, înaintea ultimei etape, arată astfel:
1. Bosnia 11p
2. Muntenegru 7p
3. Finlanda 5p
4. România 4p
////////////////////
Echipele de start
FINLANDA: 1. Hradecki (C) - 17. Alho, 2. L. Valsanen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen - 16. Valakart, 11. Schuller, 6. Kamara - 9. Jensen, 10. Pukki
Rezerve: 12. Eriksson, 23. Sinisalo - 5. Tenho, 7. Hostikka, 8. Niskanen, 13. Soiri, 14. Lingman, 15. Kairinen, 19. Forss, 20. Pohjanpalo, 21. Kallman, 22. Hoskonen
Selecţioner: Markku Kanerva
ROMÂNIA: 1. A. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Ad. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin (C), 14. M. Marin, 19. Fl. Tănase – 20. Man, 7. Alibec, 13. Sorescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 3. Mitrea, 4. Manea, 6. Băluţă, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 10. Stanciu, 15. Olaru, 21. Drăguş, 22. Camora, 23. Cordea
Absent: Burcă (suspendat)
Selecţioner: Edward Iordănescu
Bosnia - Herţegovian - Muntenegru 1-0
Demirovic (45+1)
Prezentul nu arată grozav pentru reprezentativa tricoloră, care n-a mai fost la un turneu final de Campionat European din 2016, condusă de pe bancă de Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecţioner, iar de la Campionatul Mondial lipseşte neîntrerupt din 1998, când tot Generalul făcea tactica, având la dispoziţie în teren nume precum Gică Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Marius Lăcătuş sau Adrian Ilie.
Cu 3 puncte adunate după 4 etape, România este ultima în grupă şi are nevoie disperată de victorie în cele două partide. Cu 6 puncte strânse cu Finlanda şi cu Bosnia, ar termina cu un total de 9 puncte şi ar depăşi, teoretic, liderul Bosnia, care are 8 puncte în acest moment, însă este greu de crezut că trupa lui Dzeko şi Pijanic nu va mai strânge nimic până la finalul campaniei.
Linia de clasament a naţionalei reprezentative arată groaznic: 1-6. Singurul gol a fost marcat de craioveanul Nicuşor Bancu, la victoria contra Finlandei, scor 1-0. În rest, au fost eşecuri pe linie, cel mai dureros fiind cel din Giuleşti, 0-3 cu Muntenegru. Acum, stadionul Rapidului va fi iarăşi gazdă pentru România, deşi gazonul arată groaznic, fapt evidenţiat la meciul de campionat cu CS Mioveni, o problemă cu precădere pentru o formaţie care vrea să atace.
Prima poziţie din grupă promovează în Liga A, dar marea grijă a tricolorilor este nu de mărire, ci de supravieţuire, anume să evite ultima poziţie, care retrogradează în Liga C. Luptă direct cu Finlanda, 4 puncte, şi cu Muntenegru, 7 puncte. În cea de-a treia divizie se zbat selecţionate precum Gibraltar, Kosovo, Luxemburg, Azerbaidjan, Kazahstan, Insulele Feroe, dar şi adversari respectabili din Balcani, precum Turcia, Grecia şi Bulgaria.
Selecţionerul Edward Iordănescu îşi joacă postul în cele două jocuri. Dacă termină preliminariile fără speranţe de viitor, ar putea fi înlăturat. Când a negociat cu Ladislau Boloni, conducerea FRF i-a pus în vedere să obţină rezultate în actualele preliminarii (adică să termine pe unul dintre primele două poziţii în grupă). Tehnicianul care le-a făcut campioane pe Sporting Lisabona în Portugalia şi pe Standard Liege în Belgia n-a dorit să-i fie condiţionată munca de reconstrucţie, întinsă pe durata a doi-trei ani, în termenii respectivi, aşa că n-a semnat contractul.
Cine poate marca de această dată cu Finlanda? Atacul îi cuprinde, la actuala acţiune, pe George Puşcaş (30/8), pe Denis Alibec (25/2) şi pe Florin Tănase (14/1). Primii doi sunt vârfuri de bătaie, iar ultimul se remarcă prin viteză, la fel ca şi mijlocaşul ofensiv Denis Drăguş, cu prestaţii lăudate şi eficiente la Standard Liege (Belgia). În total, atacanţii au marcat doar de 11 ori.
Selecţionerul Edy Iordănescu mizează pe tineri la toate nivelurile. Între buturi va intra Ionuţ Radu, cu intervenţii eroice, dar şi cu erori la nou-promovata Cremonese. Românul este portarul cu cele mai multe parade din Serie A, potrivit statisticilor.
Avea 38 înaintea ultimei runde din Italia, înaintea duelului cu Lazio, 0-4, dar după un eroic 1-1 cu Atalanta. Rapidistul Horaţiu Moldovan, lider în Superligă, şi Ştefan Târnovanu, de la FCSB, singurul dintre cei 3 care evoluează în acest sezon în cupele europene, sunt ceilalţi doi gardieni chemaţi să apere buturile României.
Niciunul n-a debutat încă la naţională, unde postul era „arestat” de câţiva ani de Florin Niţă.
Căpitanul Vlad Chiricheş, de la Cremonese, s-a accidentat la echipa de club şi va absenta, iar greul în apărare va pica pe fundaşi centrali tineri, Adrian Rus (Pisa/Italia/14 selecţii/0 goluri), Ionuţ Nedelcearu (Palermo/Italia/21/2) şi Andrei Burcă (CFR Cluj/12/0). De urgenţă a fost chemat craioveanul Mitrea.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe