Povestea pozelor virale cu Lionel Messi şi Lamine Yamal când era bebeluş: "Messi e un tip timid. Nici măcar nu ştia cum să îl ţină în braţe"

  • Când fotojurnalistul Joan Monfort l-a fotografiat pe Lionel Messi cu un bebeluş pentru un calendar caritabil în urmă cu aproape 17 ani, ştia că tânărul cu părul lung va ajunge mare în fotbal.
  • Nu şi-ar fi putut imagina că şi bebeluşul va fi o vedetă.
  • Copilul din fotografii, care au devenit virale, este nimeni altul decât Lamine Yamal, puştiul spaniol care la 16 ani promite atât de mult încât este deja comparat cu fotbalişti legendari.
Urmărește
3683 afișări
Imaginea articolului Povestea pozelor virale cu Lionel Messi şi Lamine Yamal când era bebeluş: "Messi e un tip timid. Nici măcar nu ştia cum să îl ţină în braţe"

Sursa foto: AP/Joan Monfort

Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător de la echipa naţională a Spaniei, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie la un Campionat European , notează AP.

Fotografia din 2007 a devenit virală după ce tatăl lui Yamal a postat-o pe Instagram săptămâna trecută cu textul "începutul a două legende".

Monfort, în vârstă de 56 de ani, care lucrează ca fotograf independent pentru The Associated Press, a declarat că şedinţa foto a avut loc în vestiarul oaspeţilor de pe Camp Nou din Barcelona în toamna anului 2007, când Yamal avea doar câteva luni.

Jucătorii Barcelonei au pozat alături de copii şi de familiile acestora pentru un calendar, ca parte a unei acţiuni caritabile anuale a ziarului local Diario Sport şi a UNICEF. Monfort s-a ocupat de şedinţele foto şi s-a întâmplat ca Messi să fie pus cu familia lui Yamal. Mama acestuia, care este din Guineea Ecuatorială, este alături de Messi şi de copil într-una dintre fotografii.

"Am realizat calendarul cu ajutorul UNICEF. Astfel, UNICEF a organizat o tombolă în cartierul Roca Fonda din Mataró, unde locuia familia lui Lamine. Ei s-au înscris la tombolă pentru a se fotografia pe Camp Nou cu un jucător de la Barca. Şi au câştigat tombola", a spus Monfort.

Nu a fost o misiune uşoară, îşi aminteşte el, în principal pentru că Messi nu ştia cum să interacţioneze cu bebeluşul Lamine, care era într-o cădiţă de plastic pentru şedinţa foto.

"Messi este un tip destul de introvertit, este timid", a spus Monfort. "Ieşea din vestiar şi dintr-o dată se trezeşte într-un alt vestiar cu o cadă de plastic plină cu apă şi un bebeluş în ea. A fost complicat. Nici măcar nu ştia cum să îl ţină în braţe la început."

Messi avea 20 de ani la acea vreme şi era deja considerat un mare talent, dar aveau să treacă câţiva ani până să se impună ca cel mai remarcabil jucător al generaţiei sale pentru Barcelona şi Argentina.

La fel ca Messi, Yamal a trecut prin renumita academie de tineret La Masia a Barcelonei. În ciuda vârstei sale, el este unul dintre cei mai buni jucători ai Spaniei la Euro 2024, unde echipa sa va juca marţi cu Franţa în semifinale. Yamal va împlini 17 ani sâmbătă, cu o zi înainte de finala de la Berlin.

Monfort, în vârstă de 56 de ani, habar nu avea că Yamal apare în acele fotografii din 2007, până când un prieten i-a trimis un mesaj în momentul în care fotografiile au început să fie distribuite pe internet.

Monfort este fotograf sportiv din 1991, urmărind Barcelona în întreaga lume, dar a spus că nu a experimentat niciodată acest nivel de emoţie în jurul niciuneia dintre fotografiile sale.

"Este foarte interesant să fiu asociat cu ceva care a provocat o asemenea senzaţie", a spus el. "Să vă spun adevărul, este un sentiment foarte plăcut".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici