- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (15.01.2022, 10:03)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Afecţiunea de 15 zile" ar putea fi un impediment pentru misiunile spaţiale ale astronauţilor. Ce au descoperit medicii
- Următorul "salt uriaş" pentru oameni ar putea fi o călătorie pe Marte, însă, potrivit unei noi cercetări, ar putea reprezenta o provocare, deoarece se crede că este nevoie de suficiente globule roşii purtătoare de oxigen pentru această călătorie.
- Chiar şi turiştii care vor să plece în călătorii spaţiale scurte ar putea fi nevoiţi să renunţe la această idee dacă sunt expuşi riscului de anemie sau de deficit de celule roşii din sânge, au declarat cercetătorii.
Urmărește
4268 afișări
”Afecţiunea de 15 zile" ar putea fi un impediment pentru misiunile spaţiale ale astronauţilor. Ce au descoperit medicii
Se ştie că astronauţii se confruntă cu "anemia spaţială", dar până acum se credea că aceasta este temporară. Un studiu al NASA a numit-o "o afecţiune de 15 zile", potrivit Reuters.
De fapt, anemia este "un efect primar al plecării în spaţiu", a declarat Dr. Guy Trudel de la Universitatea din Ottawa, care a condus un studiu asupra a 14 astronauţi finanţat de Agenţia Spaţială Canadiană. „Atâta timp cât eşti în spaţiu, distrugi mai multe celule sanguine decât produci”.
În mod normal, organismul distruge şi înlocuieşte aproape 2 milioane de globule roşii pe secundă. Echipa lui Trudel a descoperit că organismul astronauţilor a distrus 3 milioane de globule roşii pe secundă în timpul misiunilor lor de şase luni.
„Credeam că ştim despre anemia spaţială, dar nu ştiam", a spus Trudel.
Astronauţii au generat celule roşii suplimentare pentru a le compensa pe cele distruse. Dar, a întrebat Trudel, cât timp poate organismul să producă în mod constant cu 50% mai multe celule roşii? O misiune dus-întors pe Marte ar dura aproximativ doi ani, a estimat NASA. „Dacă eşti în drum spre Marte şi ... nu poţi ţine pasul" cu nevoia de a produce toate aceste globule roşii suplimentare, "ai putea avea probleme serioase", a spus Trudel.
A avea mai puţine globule roşii în spaţiu nu este o problemă atunci când corpul tău este în imponderabilitate, a adăugat el. Dar după aterizarea pe Pământ şi, potenţial, pe alte planete, anemia ar putea afecta energia, rezistenţa şi forţa astronauţilor.
La un an de la întoarcerea pe Pământ, celulele roşii din sângele astronauţilor nu reveniseră complet la nivelurile de dinaintea zborului, a raportat vineri echipa sa în revista Nature Medicine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Trudel studiază, de asemenea, efectele imobilităţii asupra pacienţilor care sunt ţintuiţi la pat timp de săptămâni sau luni. Noile descoperiri imită ceea ce vede la pacienţii săi, a spus el, ceea ce sugerează că ce se întâmplă în spaţiu se poate întâmpla şi la pacienţii imobilizaţi. „O soluţie pentru unul ar putea fi aplicată şi la celălalt", a spus el.
Sulekha Anand, care cercetează fiziologia umană la San Jose State University şi nu a fost implicată în studiu, a fost de acord. „Descoperirile au implicaţii pentru înţelegerea consecinţelor fiziologice ale zborurilor spaţiale şi ale anemiei la pacienţii aflaţi la sol", a spus ea.
Echipa lui Trudel studiază modalităţi de rezolvare a problemei, a spus el.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe