- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (13.04.2020, 12:33)
- Andrei Jipa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Au apărut testele care detectează COVID-19 de 4 până la 10 ori mai rapid: "Vom testa 15.000 oameni în acelaşi timp"
- Testele create de cercetătorii de la Hebrew University of Jerusalem detectează COVID-19 de 4 până la 10 ori mai repede
- Ele sunt făcute cu materiale ieftine şi uşor de procurat, mai spun aceştia
- Testele analizează moleculele de ARN (Acid Ribonucleic) şi detectează prezenţa unui patogen cu potenţial viral
Urmărește
1624 afișări
Au apărut testele care detectează COVID-19 de 4 până la 10 ori mai rapid: "Vom testa 15.000 oameni în acelaşi timp"
Cercetătorii de la Hebrew University of Jerusalem au anunţat duminică dezvoltarea unei noi metode de testare pentru COVID-19, care nu doar că este de 4 până la 10 ori mai rapidă decât cea folosită până acum, dar şi ieftină, dat fiind că foloseşte materiale uşor de procurat, scrie Jerusalem Post.
Potrivit sursei citate, testele create de experţi au fost făcute cu materiale uşor de procurat din Israel, uşurând astfel dependenţa de pieţele comerciale străine.
Profesorii Nir Friedman, de la Institute of Live Sciences and the School of Engineering and Computer Sciences, şi Naomi Haviv, de la Hebrew University's Neuroscience Research Center, au reuşit să construiască un nou tip de teste despre care spun că pot fi recilate şi reutilizate.
Metoda utilizată de aceştia presupune extragerea unor molecule de ARN (Acid ribonucleic) de la pacient pentru a determina dacă acestea prezintă potenţial viral, lucru care confirmă astfel prezenţa coronavirusului. Avantajul, susţin cei doi experţi, este dat şi de viteza cu care un rezultat este oferit.
"Avem o metodă eficientă de extragere a ARN-ului, de 4 până la 10 ori mai rapidă decât cea curentă. Se bazează pe extracţia cu ajutorul unor mărgele magnetice şi poate fi făcută atât manual, cât şi robotizat", declarat Naomi Haviv.
"Metoda robotizată a fost deja supusă unor teste la spitalul Hadassah, folosind sute de probe de la pacienţi", a adăugat ea.
Doctorul Nir Friedman a declarat că toate testele făcute au oferit exact acelaşi rezultat precum cele convenţionale, folosite până acum.
"Lucrăm la un model care să permită testarea a 15.000 oameni în acelaşi timp. Suntem foarte încrezători că va funcţiona", a spus Friedman.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe