- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (29.07.2017, 04:35)
- Robert Manea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Au fost descoperiţi 16 markeri genetici asociaţi cu reducerea speranţei de viaţă
Oamenii de ştiinţă au anunţat, joi, că au identificat cel mai mare număr de markeri genetici care pot contribui la scăderea speranţei de viaţă, potrivit unui comunicat citat de agenţia de ştiri Xinhua.
Urmărește
2151 afișări
Au fost descoperiţi 16 markeri genetici asociaţi cu reducerea speranţei de viaţă
Cercetătorii au utilizat metode de calcul computerizate pentru a descoperi ce se află, din punct de vedere genetic, în spatele momentului morţii şi a apariţiei stării de boală. Pe parcursul studiului, oamenii de ştiinţă au identificat 16 markeri genetici asociaţi cu o scădere a speranţei de viaţă, 14 dintre aceştia fiind noi pentru lumea ştiinţifică.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Institutul Elveţian pentru Bioinformatic, Spitalul Universitar Lausanne, Institutul Federal Elveţian de Tehnologie din Lausanne şi Universitatea din Lausanne.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
''Acesta este cel mai mare set de markeri asociaţi cu speranţa de viaţă descoperiţi până în prezent'', se arată în comunicatul Institutului Elveţian pentru Bioinformatică. Dacă mediul în care trăim, inclusiv statutul socio-economic sau alimentaţia, joacă cel mai important rol în ceea ce priveşte longevitatea, aproximativ 20-30% din variaţia speranţei de viaţă este influenţată de genom.
''Până în prezent, cele mai cuprinzătoare studii au identificat numai două astfel de zone din genom'', a declarat Zoltan Kutalik profesor în cadrul Institutului Elveţian pentru Bioinformatică şi profesor asistent la Spitalul Universitar Lausanne.
Citeşte şi: Diferenţele dintre tipurile de măsline, în funcţie de culoarea acestora. Care sunt mai bogate în grăsimi
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe