Baia de ţipari - ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare. AVERTISMENTUL specialiştilor

Scufundarea într-un bazin cu ţipari de lungimea unui creion a devenit ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare în Marea Britanie, dar specialiştii din domeniul sănătăţii avertizează că această metodă de exfoliere a pielii este extrem de periculoasă pentru oameni.

Urmărește
1072 afișări
Imaginea articolului Baia de ţipari - ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare. AVERTISMENTUL specialiştilor

Baia de ţipari - ultima modă în materie de tratamente de înfrumuseţare (Imagine: Daily Mail)

Potrivit dailymail.co.uk, noua metodă de exfoliere, importată din China şi care constă în cufundarea corpului într-un bazin cu ţipari minusculi, a început să pătrundă tot mai mult în spa-urile şi saloanele de înfrumuseţare din Marea Britanie, deşi experţii afirmă că acest tratament de înfrumuseţare nu este suficient reglementat şi prezintă riscuri pentru sănătate.

Wendy Nixon, consultant pe probleme de sănătate şi siguranţă publică, a afirmat la o conferinţă găzduită de Institutul pentru sănătatea mediului (CIEH) că au existat probleme cu noua metodă de exfoliere, mai ales în cazul celor care au purtat costume de baie mai largi.

Aceasta a dat exemplul lui Zhang Nan, un bărbat în vârstă de 56 de ani din provincia Hubei, China, în cazul căruia "un ţipar a pătruns în organele genitale, apoi a ajuns în rinichi, iar bărbatul respectiv a trecut printr-o operaţie de trei ore" pentru a fi salvat.

Folosirea ţiparilor pentru exfoliere a fost precedată de altă metodă de înfrumuseţare controversată, pedichiura cu ajutorul peştilor, apărută în Marea Britanie în 2011.

Experţii din domeniul sănătăţii avertizează că pedichiura spa cu ajutorul peştilor, care ciugulesc celulele moarte de pe picioarele clienţilor, ar putea răspândi boli precum SIDA şi hepatita C, deşi procedura se mai practică încă în anumite saloane spa şi la festivaluri şi târguri de profil.

În plus, agenţia guvernamentală de protecţie a sănătăţii din Marea Britanie a afirmat că persoanele bolnave de diabet, psoriazis sau cele cu sistem imunitar slăbit sunt în special vulnerabile şi nu ar trebui să urmeze aceste tratamente de îngrijire corporală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici