- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (22.04.2013, 11:49)
- Florin Radu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Baterii de telefon care se încarcă într-o SECUNDĂ. Tehnologia care revoluţionează smartphone-urile
Deşi telefoanele au devenit mai sofisticate decât oricând, bateriile care le aprovizionează cu energie au rămas în spatele progresului tehnologic. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois propun acum o microbaterie care se încarcă de o mie de ori mai rapid.
Urmărește
2522 afișări
Baterii de telefon care se încarcă într-o SECUNDĂ. Tehnologia care revoluţionează smartphone-urile
"Acesta e un nou mod de a gândi despre baterii", a spus conducătorul cercetării, William King, informează Daily Mail.
Microbateria creată de cei din Illinios are capacitatea de a se încarca într-o secundă.
"O baterie poate avea o putere mai mare decât oricine ar fi crezut. În ultimii ani, electronicele au devenit mai mici. Toate componentele unui computer au devenit mai mici. Dar bateriile au rămas în urmă. Aceasta este microtehnologia care ar putea schimba totul. Acum, sursa de energie ar putea fi la nivelul celorlalte componente", a mai spus King.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Pentru aplicaţii care au nevoie de multă putere, cum ar fi transmiterea unui semnal radio pe o distanţă lungă, condensatorii pot elibera energie foarte rapid, dar pot stoca doar o mică parte din ea.
Petnru aplicaţii care au nevoie de multă energie, cum ar fi transmiterea unui semnal radio pentru mult timp, celulele bateriei pot reţine multă energie, dar durează mult timp până se reîncarcă.
"Întotdeauna a fost un sacrificiu. Dacă vrei energie mare, nu poţi avea putere mare; dacă vrei putere mare, e dificil să ai o energie mare. Dar pentru aplicaţii foarte interesante, în special cele moderne, ai nevoie de amândouă. Acum, bateriile noastre fac asta", explică James Pikul, unul dintre autorii lucrării de cercetare.
Conform celor care au realizat studiul, a fost găsit un echilibru între puterea şi energia unei baterii. Microbateria realizată are o structură internă tridimensională.
Ca toate bateriile, şi aceasta are un anod şi un catod. Munca a început pe studiul grupului profesorului Paul Braun despre un nou catod care se încarcă rapid. King şi Pikul au realizat un anod care să se potrivească cu acesta şi au integrat cele două componente la o microscală pentru o baterie cu performanţe superioare.
Cu atâta putere, bateriile ar putea transmite semnale radio la distanţe de 30 de ori mai mari şi ar putea fi de 30 mai mici ca dimensiuni.
Bateriile sunt reîncărcabile şi se pot încarca de o mie de ori mai rapid decât cele din tehnologia actuală.
În teorie, un telefon normal s-ar putea încarca într-o secundă.
Tehnologia în construcţie ar putea fi aplicată tuturor domeniilor care folosesc baterii.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat