- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (25.02.2015, 14:20)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Camera Lorzilor din Marea Britanie a aprobat "bebeluşii cu trei părinţi"
Camera Lorzilor din Marea Britanie a aprobat, marţi, aşa cum a procedat şi Camera Comunelor la începutul lunii februarie, o tehnică de fecundare in vitro (FIV) care permite naşterea unor bebeluşi al căror ADN provine de la trei părinţi - două femei şi un bărbat.
Urmărește
318 afișări
Camera Lorzilor din Marea Britanie a aprobat "bebeluşii cu trei părinţi" (Imagine: Publimedi/Shutterstock)
Potrivit fr.news.yahoo.com, noua tehnică va putea fi utilizată în lupta contra transmiterii maladiilor genetice de la mamă la copil. Marea Britanie a devenit astfel prima ţară din lume care a legalizat tehnica "bebeluşilor cu trei părinţi".
După mai bine de trei ore de dezbateri, membrii Camerei Lorzilor au aprobat legea care autorizează un astfel de tratament, denumit "transfer mitocondrial".
Această tehnică permite intervenţia medicilor în procesul de fecundare pentru înlăturarea ADN-ului mitocondrial defectuos, care poate să declanşeze maladii grave, precum distrofie musculară şi orbire. Aproximativ un bebeluş din 6.000 se naşte pe plan mondial cu grave probleme mitocondriale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
-
Ce ar include planul de pace al lui Trump privind războiul din Ucraina? Aderarea Ucrainei la NATO, scoasă din calcul
-
Ciolacu anunţă că o susţine pe Elena Lasconi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale
"Tehnica celor trei părinţi" deschide calea spre conceperea de bebeluşi pe baza ADN-ului recoltat de la trei persoane - un tată, o mamă şi un donator (de sex feminin).
În principiu, metoda constă în retragerea din ovulul mamei a mitocondriei, care acţionează ca furnizor de energie în interiorul unei celule, atunci când aceasta conţine afecţiuni ereditare, şi înlocuirea ei cu mitocondria sănătoasă recoltată de la o altă femeie.
ADN-ul mitocondrial este diferit de ADN-ul conţinut în nucleul unei celule şi nu are nicio incidenţă în ceea ce priveşte transmiterea caracterelor genetice precum culoarea ochilor, aspectul fizic şi trăsăturile de personalitate.
În schimb, o mitocondrie defectuoasă poate să genereze afecţiuni cardiace şi hepatice şi maladii precum miopatie şi diabet.
Tehnica face obiectul unor cercetări ştiinţifice în Marea Britanie şi Statele Unite, iar experţii estimează că primul bebeluş născut cu ajutorul acestei metode s-ar putea naşte anul viitor.
Jeremy Farrar, directorul grupului Wellcome Trust, a salutat votul din Camera Lorzilor, considerând că membrii camerei superioare din Parlamentul britanic "au făcut o alegere bună", în timp ce Mark Downs, directorul Societăţii biologice din Marea Britanie, a vorbit despre "o zi mare pentru ştiinţa britanică".
În schimb, Marcy Darnovyks, directoarea grupului Center for Genetics and Society, a denunţat "o eroare istorică", care, după părerea ei, va expune anumiţi copii în faţa unor experimente biologice. Ea a avertizat în legătură cu anumite "modificări genetice" hazardate, care vor fi transmise generaţiilor viitoare.
Citeşte şi:
Deputaţii britanici au autorizat fertilizările in vitro bazate pe ADN prelevat de la trei părinţi
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe