- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (18.04.2015, 20:51)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul ciudat al unei femei care, în 2008, a adormit, iar când s-a trezit credea că este anul 1992
Când Naomi Jacobs s-a trezit, în casa sa, în 2008, ultimul lucru pe care şi-l amintea era că adormise cu o noapte inainte în paturile suprapuse pe care le împărţea cu sora sa şi îşi făcea griji despre examenul la limba franceza, ca mulţi alţi adolescenţi în vârstă de 15 ani.
Urmărește
2593 afișări
Cazul ciudat al unei femei care, în 2008, a adormit, iar când s-a trezit credea că este anul 1992 (Imagine cu scop strict ilustrativ. Sursa: Hepta)
Dar ceea ce îşi amintea Naomi Jacobs se întâmplase cu 17 ani înainte, relatează independent.co.uk. Jacobs credea că visează când s-a uitat în jur, în dormitorul pe care nu-l recunoştea, până când şi-a văzut chipul în oglindă: o femeieîn vârstă de 32 de ani se uita la ea. A fost îngrozită.
În timpul nopţii, Naomi Jacob, din Manchester, Marea Britanie, a fost afectată de amnezie totală tranzitorie, o formă de pierdere a memoriei cauzată de stres, care i-a şters partea "episodică" a memoriei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Jacobs era convinsă că era 1992, că era o elevă de 15 ani, iar John Major era premierul Marii Britanii.
Când un băiat în vârstă de 10 ani pe care nu îl cunoştea a apărut lângă ea şi i-a spus "mama", Jacobs a declarat că a avut o reacţie de "şoc total".
Femeia a declarat pentru BBC că a simţit "totul, de la frică la bucurie, în momentul în care am văzut acest băieţel, despre care nu-mi aminteam să-l fi născut, dar despre care ştiam fără îndoială că era al meu pentru că semăna foarte mult cu mine, până la groaza de a fi responsabilă pentru acest copilaş".
"Eram convinsă că voi adormi, în acea noapte, şi mă voi trezi în anul 1992. Ceea ce se întâmpla nu era adevărat pentru mine", a spus Jacobs.
Ce este interesant este că memoria semantică, acea parte a creierului care reţine informaţii precum numere de telefon, rămăsese intactă, ceea ce înseamă că îşi putea aminti de exemplu codul PIN de la cardul bancar şi chiar cum să conducă o maşină.
Pe de altă parte, tehnologia secolului al XXI-lea a lăsat-o pe femeie destul de confuză, Jacobs declarând că ultimul telefon mobil pe care îl văzuse era de mărimea unei cărămizi.
Amnezia totală tranzitorie implică apariţia bruscă şi temporară a unei probleme de memorie în cazul unei persoane sănătoase din toate punctele de vedere. Episoadele de lipsă a memoriei sunt asociate cu un eveniment neprevăzut în cel puţin o treime dintre cazurile cunoscute, potrivit experţilor. Episoadele de lipsă a memoriei sunt de obicei de scurtă durată şi foarte puţin probabil să se repete. Naomi Jacobs a declarat că a început să-şi revină după circa opt săptămâni.
Naomi Jacobs a scris o carte despre experienţa sa legată de pierderea memoriei, intitulată "Forgotten Girl: A powerful true story of amnesia, secrets and second chances" ("Fata uitată: o poveste adevărată despre amnezie, secrete şi o a doua şansă", n.r.), care va fi publicată în Marea Britanie pe 23 aprilie.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace