Ce s-a căutat cel mai des pe Google în ultimele săptămâni. Două cuvinte au încins motorul de căutare

"Război Trump" şi "Război Nuclear" au fost cele mai căutate cuvinte în ultimele săptămâni, pe Google, având în vedere ultimele evenimente din Siria, Coreea de Nord şi Afghanistan, notează Huffington Post.

Urmărește
5129 afișări
Imaginea articolului Ce s-a căutat cel mai des pe Google în ultimele săptămâni. Două cuvinte au încins motorul de căutare

Ce s-a căutat cel mai des pe Google în ultimele săptămâni. Două cuvinte au încins motorul de căutare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Google a început să monitorizeze căutările utilizatorilor săi începând cu 2004, scrie Gândul.info

Graficul de mai jos demonstrează cum au evoluat cele două construcţii lexicale în căutările oamenilor:

Escaladarea căutărilor în materie de termeni ce au legătură cu războiul vine la doar câteva săptămâni de la instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, dar şi în contextul ultimelor evenimente în plan militar. Joi, Trump a ordonat lansarea celei mai mari bombe non-nucleare în Afganistan în demersul de combatere a reţelei teroriste conduse de Statul Islamic.

Totodată, în urmă cu o săptămână, Administraţia Trump ordona lansarea primului atac împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în Siria, fiind vizată o bază militară. Bombardardamentul Statelor Unite a venit ca o ripostă faţă de recentul atac chimic produs recent în orăşelul Khan Sheikhoun, situat în provincia siriană Idlib şi în care au murit aproape 90 de persoane, între care mulţi copii.

Citeşte continaurea pe Gândul.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici