- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (25.09.2014, 16:28)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai vast sanctuar marin de pe planetă, un parc marin de 1,2 milioane de kilometri pătraţi
Preşedintele american Barack Obama va semna joi o proclamaţie prin care va fi creat cel mai vast sanctuar marin de pe planetă, în care vor fi interzise pescuitul comercial şi extracţia de resurse naturale, a anunţat miercuri Casa Albă.
Urmărește
300 afișări
Cel mai vast sanctuar marin de pe planetă, un parc marin de 1,2 milioane de kilometri pătraţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Această proclamaţie va extinde de şase ori actuala suprafaţă ocupată de Pacific Remote Islands Marine National Monument (Monumentul naţional marin al insulelor îndepărtate din Pacific), una dintre cele mai "curate" regiuni tropicale marine ale planetei.
Astfel, suprafaţa parcului marin va ajunge la 1,2 milioane de kilometri pătraţi şi va include zone protejate în jurul acestor insule şi atoluri din Oceanul Pacific, precizează un comunicat al Casei Albe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Pescuitul comercial şi toate activităţile de extracţie de resurse, inclusiv minăritul subacvatic, vor fi interzise. Pescuitul tradiţional şi cel recreaţional vor continua totuşi să fie permise.
"Extinderea rezervaţiei va proteja mai bine recifele de corali, munţii submarini şi ecosistemele marine unice din această parte a lumii, care se află de asemenea printre regiunile cele mai vulnerabile în faţa impactului generat de încălzirea globală şi acidificarea oceanelor", explică acelaşi comunicat.
Reamintind faptul că toate studiile naţionale oficiale au confirmat că încălzirea globală cauzează o creştere a nivelului mărilor şi o creştere a temperaturii oceanelor, aceste modificări "pot să afecteze recifele de corali şi să oblige anumite specii să migreze".
"În plus, poluarea cu carbon este absorbită de oceane, determinând acidificarea lor, fapt care poate avea efecte distrugătoare pentru vieţuitoarele cu cochilii şi recife şi să altereze ecosisteme marine întregi", a subliniat Casa Albă.
Reacţionând faţă de creşterea temperaturilor, preşedinte Barack Obama a anunţat în luna iunie, la o conferinţă internaţională despre protejarea oceanelor periclitate, că intenţionează să acţioneze. El a asigurat că se va folosi de autoritatea de care dispune pentru a proteja unele dintre cele mai preţioase peisaje marine din lume.
Această extindere a rezervaţiei marine va include peste 130 de munţi subacvatici, care reprezintă în general zone de biodiversitate ce adăpostesc numeroase specii marine. Noul parc va permite o mai bună protecţie, potrivit Casei Albe, a habitatului unor animale precum broaştele ţestoase, diverse mamifere marine şi pisicile de mare.
Barack Obama i-a îndemnat pe liderii lumii, marţi, la Summitul despre climă organizat de ONU la New York, să semneze la sfârşitul anului 2015 la Paris un acord mondial "ambiţios" pentru a lupta împotriva încălzirii globale, pe care şeful statului american o consideră "o ameninţare urgentă şi tot mai mare".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe