- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (17.10.2016, 07:23)
- Ana-Maria Iosif
Cercetătorii au explicat de ce părul oamenilor nu este albastru
Ce a apărut prima oară? Culorile sau capacitatea umană de a le observa? Evoluţia funcţiilor ochilor a început acum aproximativ 600 de milioane de ani, iar înainte de asta lucrurile erau mai puţin colorate decât sunt acum.
Urmărește
1540 afișări
Cercetătorii au explicat de ce părul oamenilor nu este albastru (Imagine: Wikipedia)
În ceea ce priveşte nuanţa blănii sau părului animalelor, aceasta îşi are originea în diferite elemente evolutive, relatează Descoperă.
Galbenul, portocaliul sau roşul apare în urma concentraţiei de caroten din dietă, iar roşul din insecte şi fructe de pădure, pe când păsările flamingo absorb caroten prin consumul algelor şi animalelor mici şi, astfel, obţin culoarea roz.
Însă, culoarea albastră nu se absoarbe atât de uşor precum celelalte. Studiind mai multe specii de păsări, cercetătorii de la Argonne National Laboratory au observat că moleculele de keratină ce se află în celulele penajului schimbă modul în care lumina este refractată şi doar razele albastre sunt reflectate. Acest proces este cunoscut drept "Culoarea structurală", care se află în opoziţie cu "Culoarea pigmentată".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
-
Suspect arestat după ce ar fi înjunghiat mortal două persoane într-un parc din Germania
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
Pielea oamenilor poate are un rol important în procesul de pigmentare, creându-se diferite nuanţe de maro, roşu şi galben, dar nu şi nuanţe de albastru sau verde. Şerpii şi broaştele pot crea pigmentul albastru, dar nu şi pe cel verde, căci acesta apare prin adăugarea unui pigment galben unei culori structurale albastre.
Sursa: http://bit.ly/2dRODv7
Citeşte şi: Care sunt vitaminele pe care ni le recomandă specialiştii şi care sunt cele care ne fac mai mult rău decât bine
Citeşte şi: Cristalul care se vindecă precum un om: După ce a fost crăpat în două, s-a refăcut în doar 24 de ore
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe