Cercetătorii spun că un nou test de sânge ar putea depista cancerul cu câţiva ani înainte ca simptomele să apară

  • Un test sangvin ar putea detecta cancerul cu patru ani înainte de apariţia primelor semne clinice ale acestei boli.
  • Oamenii de ştiinţă spun că testul PanSeer detectează excrescenţele canceroase care nu provoacă simptome.
  • Deşi, testul PanSeer a obţinut rezultate bune, managerii de la "Early Diagnosis and International Cancer" spun că acestea trebuiesc validate într-un studiu mai mare.
Urmărește
1426 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii spun că un nou test de sânge ar putea depista cancerul cu câţiva ani înainte ca simptomele să apară

Sursa foto: profimedia

Un test de sânge poate depista cancerul cu patru ani înaintea primelor simptome, spun cercetătorii din China. Aceştia afirmă că testul de sânge non-invaziv, numit PanSeer - detectează cancerul la 95% dintre persoanele care nu au simptome, însă ulterior primesc un diagnostic, scrie The Guardian.

„Am demonstrat că cinci tipuri de cancer pot fi depistate printr-un test de sânge bazat pe metilare ADN, cu patru ani înainte de diagnostic”, a scris echipa de cercetători în revista Nature Communications.
Totodată, ei spun că testul nu prezice cancerul, ci mai degrabă detectează excrescenţele canceroase care nu provoacă simptome.

Astfel de teste, cunoscute sub numele de “biopsii lichide”, au devenit punctul central al multor cercetări, deoarece oferă o modalitate non-invazivă de a analiza pacienţii.

Acesta nu este primul studiu care a raportat rezultate pozitive pentru depistarea timpurie a cancerului printr-un test de sânge. Cu toate astea, echipa a spus că cercetarea a fost interesantă, deoarece a demonstrat încă o dată că boala poate fi detectată înainte ca pacienţii să prezinte orice simptome.

Rezultatele studiului au revelat, că testul de sânge PanSeer, a depistat cancerul la 88% dintre participanţii care au fost deja diagnosticaţi şi la 95% dintre participanţii care nu au fost diagnosticaţi cu cancer, însă ulterior au continuat să dezvolte boala. Totuşi, studiului s-a bazat pe un număr mic de cazuri, iar testul nu poate identifica tipul de cancer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici