- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (25.02.2016, 18:37)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chimiştii americani au realizat un experiment ce i-a dus mai aproape de combustibilul perfect
O echipă formată de chimişti şi fizicieni din cadrul Universităţii din Texas au demonstrat că pot folosi lumina, căldura şi presiunile înalte, pentru a converti dioxidul de carbon şi apa în combustibil lichid, potrivit descoperă.ro
Urmărește
1372 afișări
Chimiştii americani au realizat un experiment ce i-a dus mai aproape de combustibilul perfect (Imagine: Adrian Fako/ Arhiva Mediafax Foto)
Cu ajutorul acestei surse de energie regenerabilă, efectele provocate de fenomenul încălzirii globale ar putea fi limitate şi, mai mult decât atât, în atmosferă ar fi prezent mai mult oxigen, deoarece acesta este eliminat în timpul reacţiei chimice, care are loc în timpul procesului de combustie, informează descopera.ro
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Metoda folosită de către oamenii de ştiinţă americani a constat în transformarea dioxidului de carbon şi a apei în hidrocarburi lichide şi oxigen, la o temperatură cuprinsă între 180 şi 200 de grade Celsius şi o presiune de până la 6 atmosfere. "Suntem primii care au folosit lumina şi căldura pentru a sintetiza hidrocarburi lichide din dioxid de carbon şi apă, în doar o singură fază", a declarat profesorul Brian Dennis, membru al echipei de cercetare.
Catalizatorul folosit în cadrul experimentului a fost dioxidul de titan, a cărui pudră nu are capacitatea de a absorbi în totalitate lumina din spectrul vizibil. "Următorul pas pe care trebuie să îl facem este să dezvoltăm un fotocatalizator care să răspundă mult mai bine la stimulul fasciculelor de lumină. De-abia atunci vom putea folosi întreg spectrul luminii pentru a obţine combustibilul pe care ni-l dorim", a adăugat Frederick MacDonnell, un alt membru al echipei.
Citeşte şi: Oamenii de ştiinţă confirmă: Călătoriile spre Marte ar putea dura doar trei zile - VIDEO
Pentru a obţine cele mai bune rezultate, oamenii de ştiinţă au folosit în cadrul experimentului două oglinzi parabolice, care aveau scopul de a îndrepta cât mai multă lumină solară asupra pudrei de dioxid de titan. S-a demonstrat, astfel, nu doar faptul că se obţine o anumită cantitate de combustibil, ci şi că rezultă energie în exces, care poate fi folosită în cele mai diverse scopuri, scrie Descoperă.
În momentul de faţă, chimiştii americani încearcă să dezvolte noi tipuri de fotocatalizatori. Scopul final este de a crea un sistem, capabil să folosească energia solară pentru a dezintegra moleculele de apă în hidrogen şi oxigen. Se speră ca la finalul acestui proces să rezulte hidrogen, care va fi folosit pe post de combustibil.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe