- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- ROMA, (14.06.2015, 16:06)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chirurgul care vrea să facă primul transplant de cap din lume cere sprijinul miliardarilor americani
Sergio Canavero, un chirurg italian care vrea să realizeze primul transplant de cap al unui om din lume, a declarat, vineri, că "miliardarii precum Bill Gates" ar putea să finanţeze aceasă intervenţie chirurgicală, pe care plănuieşte să o facă în următorii ani, în SUA sau în China.
Urmărește
1029 afișări
Chirurgul care vrea să facă primul transplant de cap din lume cere sprijinul miliardarilor americani (Imagine: Shutterstock)
Sergio Canavero, care conduce Turin Advanced Neuromodulation Group din Italia, a anunţat pentru prima dată acest proiect ambiţios în 2013, precizând la momentul respectiv că intervenţia chirurgicală nu va putea fi realizată mai devreme de anul 2016, potrivit dailymail.co.uk.
Vineri, în cadrul unei conferinţe anuale organizate de American Academy of Neurological and Orthopedic Surgeons în Annapolis, Maryland, SUA, Sergio Canavero a prezentat pe larg această intervenţie chirurgicală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
La acest eveniment, Sergio Canavero l-a întâlnit şi pe primul voluntar care s-a oferit să suporte această operaţie, un bărbat rus, în vârstă de 30 de ani, Valery Spiridonov, care suferă de sindromul Werdnig-Hoffmann, o boală neuromusculară progresivă, rară, caracterizată prin degenerescenţa neuronilor motori. Boala Werdnig-Hoffman este cea mai severă formă de amiotrofie spinală.
Citeşte şi:
Chirurgul care vrea să facă primul transplant de cap din lume cere sprijinul miliardarilor americani
Pe de altă parte, în timpul acestei conferinţe, la care au participat aproximativ 150 de persoane, Sergio Canavero le-a cerut ajutorul colegilor săi chirurgi să îl ajute să realizeze această operaţie.
El a precizat totodată că plănuieşte să realizeze această intervenţie chirurgicală în SUA sau în China, potrivit theguardian.com.
Întrebat dacă este sau nu posibilă o astfel de procedură, Sergio Canavero a spus că în China au fost realizate deja cu succes transplanturi de cap la şoareci.
Totodată, în timpul conferinţei, Sergio Canavero a cerut sprijinul "miliardarilor ca Bill Gates", precizând că aceştia ar putea să finanţeze intervenţia chirurgicală, conform dailymail.co.uk.
Anterior, Canavero declarase că are nevoie de aproximativ 100 de milioane de dolari pentru a duce la bun sfârşit acest proiect.
Sergio Canavero vrea să separe de trup capul unui pacient care suferă de o maladie incurabilă şi să îl grefeze apoi pe un corp sănătos. Operaţia va fi efectuată iniţial pentru a oferi o nouă şansă la viaţă persoanelor paralizate - inclusiv pacienţilor care au suferit vătămări grave la nivelul coloanei vertebrale.
Persoanele cu maladii musculare grave sau ale căror organe interne sunt afectate de cancer ar putea beneficia de acest nou tip de operaţie.
Oamenii cu boli neuronale degenerative, precum scleroza laterală amiotrofică de care suferă astrofizicianul Stephen Hawking, ar putea fi incluşi la rândul lor pe lista viitorilor pacienţi.
Criticii spun că aceste planuri reprezintă "o pură fantezie", însă Sergio Canavero afirmă că toate tehnicile necesare pentru o astfel de intervenţie chirurgicală există deja pe piaţă şi trebuie doar să fie cumulate şi puse să lucreze împreună. Au trecut deja peste 40 de ani de la primul transplant de cap al unei maimuţe, iar o operaţie similară, realizată pe şoareci, a fost executată de curând în China.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe