- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (07.01.2014, 17:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Compania SpaceX a lansat cu succes un al doilea satelit comercial
Compania americană Space Exploration Technologies (SpaceX) a lansat cu succes, luni, un al doilea satelit de comunicaţii într-un interval de o lună, sperând astfel să joace un rol cheie pe această piaţă, oferind preţuri foarte competitive.
Urmărește
149 afișări
Compania SpaceX a lansat cu succes un al doilea satelit comercial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Racheta cu două etaje Falcon 9 a decolat de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida la ora 22.06 GMT, transportând la bordul ei satelitul Thaicom 6 al acestui operator asiatic, care s-a separat de al doilea etaj al lansatorului la 30 de minute după decolare.
La puţin peste o oră după decolare, SpaceX a confirmat pe Twitter plasarea pe o orbită eliptică "perfectă" a satelitului, a cărui altitudine variază între 300 kilometri şi 90.000 de kilometri.
Satelitul de trei tone se va plasa apoi, cu ajutorul propriului motor de propulsie, pe o orbită geostaţionară, la o distanţă de 36.000 de kilometri deasupra Terrei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Thaicom 6, care aparţine companiei Thaicom Plc, va furniza servicii de comunicaţii şi televiziune pentru Asia de Sud-Est şi pentru anumite zone din Africa.
Pe 3 decembrie, SpaceX a lansat primul ei satelit de telecomunicaţii. A fost vorba de satelitul SES-8 al grupului luxemburghez SES, al doilea operator mondial de pe piaţa sateliţilor, care a recurs până atunci în mod exclusiv la serviciile mai scumpe oferite de racheta europeană Ariane şi cea rusească Proton.
Prin acest al doilea succes, SpaceX pare să tulbure apele pe această piaţă a lansărilor de sateliţi, ce are o cifră de afaceri evaluată la 190 miliarde de dolari.
Carnetul său de comenzi include deja afaceri de 4 miliarde de dolari pentru 50 de lansări, dintre care 75% vizează sateliţi comerciali.
Această a doua lansare reuşită este, totodată, importantă pentru ca SpaceX să fie considerată un candidat serios de către Pentagon pentru a lansa sateliţi militari de mari dimensiuni, care par în prezent rezervaţi companiei United Launch Alliance, un joint-venture între Lockheed Martin şi Boeing.
SpaceX va avea nevoie de cel puţin alte trei lansări reuşite pentru ca Pentagonul să poate să certifice noul lansator spaţial.
Racheta Falcon 9 utilizată pentru aceste lansări de sateliţi reprezintă o versiune ameliorată a prototipului original, care a zburat o singură dată înainte de cele două lansări.
Înainte de acele două lansări, Falcon 9 lansase de trei ori, cu succes, capsula Dragon, fabricată de SpaceX, către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), ce a devenit astfel primul vehicul spaţial privat care s-a conectat cu avanpostul orbital, în urma unui contract de 1,6 miliarde de dolari semnat cu NASA. Capsula Dragon transportă provizii şi carburant la bordul ISS şi aduce pe Terra diverse deşeuri, dar şi anumite experimente ştiinţifice.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil